Hotelska čistilka razkriva: "TO naredi in perilo se ti bo posušilo VELIKO hitreje (brez sušilca in radiatorja )"

Na čisto enostaven način boš konkretno zmanjšala čas sušenja svojih oblačil - brez ekstra električne porabe! 👏🏼

Hotelska čistilka razkriva: "TO naredi in perilo se ti bo posušilo VELIKO hitreje (brez sušilca in radiatorja )" (foto: Profimedia) Profimedia
22. 10. 2022

Stroški delujočih naprav so dražji kot kdaj koli prej, to zimo so se tako naši računi za energijo močno povečali.

S tem v mislih vsi iščemo načine, kako zategniti pas in se izogniti pretirani električni porabi.

Dobri ljudje pri Good To Know so zbrali strokovne nasvete, ki nam bodo pomagali posušiti oblačila brez sušilnega stroja – in če to pomeni, da bomo morali odšteti manj za elektriko, še toliko boljše.

Ko postajajo dnevi hladnejši, je na voljo veliko boljših rešitev kot le obešanje oblačil zunaj na vrvico.

Toda strokovnjaki so posvarili, da jih ne smeš dati sušit na radiator, saj se lahko znajdeš z veliko odvečne vlage v tvojem domu, kar lahko povzroči plesen.

Lucy Ackroyd, vodja oblikovanja pri prodajalcu luksuznih brisač in posteljnega perila Christy, je dejala: "Če perilo sušiš v hiši, za to uporabljaj različne prostore."

"Rutina pranja je ključna za organizacijo in omogoča, da bo tvoj dom še vedno toplo in prijetno okolje - ne da bi se počutila kot v pralnici!"

Strokovnjak za čiščenje Karl Huckerby iz podjetja za čistilno opremo Spare and Square pa ima v rokavu predrzno zvijačo z brisačo.

Rekel je: "Svoja oblačila zavij v mehke, suhe brisače, da vpijejo odvečno vodo. To je bolj koristno, če uporabljaš eno brisačo na kos oblačila, če pa ti primanjkuje brisač, lahko zviješ več kosov oblačil naenkrat."

Še en strokovni nasvet je bil, da za sušenje izkoristiš vse sončne dni.

Strokovnjakinja za čiščenje pri MyJobQuote Sarah Dempsey je dejala: "Vlažno perilo poskušaj postaviti blizu odprtega okna ali nekam, kjer je dober pretok zraka."

Še en nasvet strokovnjakov je, da kar najbolje izkoristiš pralni stroj tako, da vključiš najintenzivnejši cikel ožemanja, preden se pranje konča.

Karl je dejal: "To bo pomagalo iztisniti vlago iz tvojih oblačil, sušenje na zraku pa bo veliko lažje in hitrejše."

Prav tako je dobro, da pralnega stroja ne preobremeniš, saj lahko to pomeni, da bodo oblačila prišla ven še vedno mokra.

Zadnji nasvet strokovnjakov je bil, da pranje razporediš tako, da to storiš zjutraj.

To pomeni, da se bodo tvoja oblačila sušila dlje, saj je podnevi topleje in bolj verjetno bo sončno.

Lucy Ackroyd je dejala: "Priporočam, da svojo posteljnino najprej opereš zjutraj - ne pozabi upoštevati, da več kot je sukanca, dlje bo trajalo, da se posuši, kar lahko vpliva na to, kam boš obesila vlažno perilo."

 

Preberi še: OGREVANJE: Strokovnjak razkriva ali je bolje greti cel čas, ali ga prižigati in ugašati (glede na stroške)

Priporočamo tudi: KOSTANJ: Super ideja, kako ga lahko še pripraviš (da ne bo vedno samo kuhan ali pečen)