Štartaj Slovenija: V uredništvu smo preizkusili surovo hrano za pse Good4Dogs

Če ste lastnik psa, ste najbrž že slišali, da nutricionisti svetujejo, da je edina hrana, ki je primerna, za hranjenje psov, surova. V novi sezoni projekta Štartaj Slovenija predstavljajo prvo slovensko surovo hrano za pse Good4Dogs in v uredništvu smo jo preizkusili (no, preizkusili so jo naši psi).

Štartaj Slovenija: V uredništvu smo preizkusili surovo hrano za pse Good4Dogs (foto: shutterstock) shutterstock
22. 10. 2017 | Promocijsko sporočilo

Nekoč sta bila Branko in Radojka Merhar, oba vegana, zaprisežena zdravemu načinu življenja. Kasneje se jima je pridružil še štirinožni prijatelj, labradorec Sal, in tudi njemu sta hotela ponuditi zdrave obroke. Vedela sta, da ker je pes zver, je edina hrana primerna zanj, surova. Takšen načrt je imela narava in je psa prilagodila za presnovo surovega mesa.


“Spominjam se, kako sva z ženo na kuhinjskem pultu z zelo povprečnim nožem in bolečimi rokami obdelovala meso za Sala. Takrat me je nekaj prešinilo in rekel sem si, da je sedaj res dovolj tega, do to počnem na tako primitiven način in še to v lastni kuhinji. Takram sem se usedel za računalnik in začel googlati za informacijami o slovenskih proizvajalcih surove hrane. Ugotovil sem, da ni nikogar, ki bi se s tem profesionalno ukvarjal. Takoj sem začutil željo, da tudi ostalim lastnikom psov po Sloveniji ponudimo kvalitetno surovo hrano.” se spominja prvih korakov Branko Merhar.

Tako je v sodelovanju z Veterinarsko fakulteto v Ljubljani nastala Good4Dogs, prva slovenska surova hrana za pse, ki vsebuje vse potrebno za normalno rast in zdrav razvoj vašega psa. Pes lahko v celoti izkoristi svoj genetski potencial le z naravnim načinom prehranjevanja – s surovo hrano.

Učinki hranjenja z surovo hrano na zdravje psa

Pri hranjenju s surovo hrano izzvenijo vse zdravstvene težave kot so:

 • Alergije,
 • Težave z zobovjem,
 • Težave z kostmi in sklepi,
 • Manj je težav z vnetji ušes,
 • Težave z očmi,
 • Prebavne težave,
 • Kožne težave,
 • Težave s prekomerno težo,
 • Diabetes…

Le - ta pripomore k temu, da psi dosežejo visoko biološko starost. Hranjenje psov s surovo hrano ugodno vpliva na imunski sistem in idealno težo, psi imajo več energije, lepšo dlako in kožo, lažje iztrebljajo in imajo boljše zobe.

Vašemu psu so na voljo:

 • Dve vrsti mesa Good4Dogs govedina in Good4Dogs divjačina

Hrana za pse je zamrznjena. Iz zavitka vzamemo količino, ki jo pes potrebuje za en obrok. Ostalo količino damo nazaj v zamrzovalnik. Vse surovine so iz lokalnega okolja pridelane v Sloveniji.

 • Kot dodatek k prehrani pa so na voljo Good4Dogs neoprani goveji vampi.

Vampi zaradi vsebnosti probiotika Lactobacillus pomagajo pri ohranjanju optimalne črevesne flore. Pri zdravem psu je priporočeno dodajanje vampov k rednemu obroku trikrat tedensko. Pri akutnih stanjih pa se običajna prehrana v celoti zamenja s prehranjevanjem z govejimi vampi, priporočena je uporaba do izboljšanja stanja.

Preizkusili smo jo v uredništvu

Surovo hrano Good4Dogs so za naše uredništvo preizkusili trije kosmati preizkuševalci: Črta (12-letna pitbulka), Cort (4-letni mešanček) in Niša (10-letna mešanka).

 

Vse tri kužke njihovi lastniki že celo življenje hranijo z briketi.

Nina, ki je lastnica Corta in Niše pravi, da se je s prehodom hranjenja na surovo hrano stanje Corta, ki ima težave z alergijami, zaradi katerih se močno praska, znatno izboljšalo. Težave s kožo so izginile in njegova dlaka je lepa in sijoča. “Niša pa nima nič več neprijetnega zadaha iz gobčka, tudi zobe ima bolj čiste! Prej smo kdaj zaradi neprijetnega zadaha v avtomobilu, komaj preživeli nedeljski izlet. :)” še dodaja Nina navdušeno.

“Črta že celo življenje je veliko trave, se pravi, ji je vedno v prehrani nečesa primanjkovalo. Odkar smo jo navadili na surovo hrano, je postala vitkejša, ima več energije in je bolj zdrava. Nima več težav z bruhanjem in njena prebava deluje bolje kot prej” zadovoljeno pripoveduje Jan, ki je lastnik pitbulke Črte. Dodaja še, da je hrana Good4Dogs res priročno pakirana, zjutraj jo daš iz zamrzovalnika in ko prideš iz službe je pripravljena, da jo pes zaužije.

Oba lastnika psov se tudi strinjata, da vsi trije psi, odkar uživajo surovo hrano Good4Dogs komaj čakajo, da pride čas hranjenja, kar se prej, ko so jedli samo brikete, ni dogajalo.


“Dobro za pse” (Good4Dogs) v megamarketih INTERSPAR

Izdelki iz letošnje sezone Štartaj Slovenija so na posebnih policah na voljo v megamarketih INTERSPAR .

Za vse dodatne informacije in predstavitve ostalih izdelkov, pa smo vsi skupaj vabljeni na stran projekta Štartaj Slovenija. Oddaji lahko sledite vsako nedeljo ob 18:15 na POP TV in na facebook strani Štartaj Slovenija.

Preberite več na Playboy.si