Sprosti se! TEH stvari v življenju ne moreš nadzirati #CosmoKolumna

Nekaterih stvari v življenju pač nimaš pod kontrolo, zato se nima smisla obremenjevati z njimi. Beri dalje in globoko dihaj!

Sprosti se! TEH stvari v življenju ne moreš nadzirati #CosmoKolumna (foto: Unsplash.com) Unsplash.com
28. 12. 2018

Če nimaš časovnega stroja, ali pa si čarodejka, na te stvari pač nimaš vpliva.

Nadzor je dober, a je pustiti stvarem, da se odvijejo tako, kot se morajo, še toliko bolje. Tole je lekcija, ki bi jo morala prenesti na svoje vnuke ...

1. Vreme

Ne glede na to, ali gre za počitnice, tvoj poročni dan vikend ali popoldne, lahko vreme odloči, ali boš imela na ustih na smeh ali solze v očeh. Po pravici povedano svoje razpoloženje čisto preveč pogosto pogojujemo z vremenom. Ni to preprosto butasto? Ne moremo odločiti, ali bo snežilo, pihalo ali lilo ... Zakaj ne pustimo bogu, da naredi, kar mora in se raje ubadamo z drugimi stvarmi?

2. Čas

Vse, ki ste izumile časovni stroj v stilu filma 'Back To The Future', lahko v miru preskočite to točko. Za ostale pa - pustite preteklost za sabo in zaupajte, da se bo v prihodnosti vse dobro izšlo. Živiš namreč tukaj in zdaj! Edina stvar, na katero imaš dejansko vpliv je sedanjost. Kaj torej čakaš?!

3. Spremembe

Včasih gre življenje navzgor, včasih strmo navzdol. Včasih gremo nazaj, včasih prehitevamo vse. Nikoli nismo zares pri miru, stvari se pač spreminjajo. Morda gre za novega sodelavca, selitev iz stanovanja, spremembo službe ali nenaden zobobol. Nobenega smisla nima upati, da stvari ostanejo takšne, kakršne so. Namesto tega na spremembe glej kot na priložnosti, ki oblikujejo tvoje življenje.

4. Kdo nas ima rad

Katera ženska si ne bi želela, da bi ji na vrata vsako noč ves zaljubljen trkal Ryan Gosling? Ampak punce, nimamo čarobnih ljubezenskih napojev. Res je, da se lahko odločiš, komu boš podarila svoje srce, a je vprašanje, komu boš padla v oči, povsem druga pesem. Pravice izbiranja pač nimaš.

5. Koga imamo radi

Seveda imaš prosto izbiro, koga boš ljubila in s kom boš delila življenje, a ljubezen ni enosmerna cesta. Vsak, ki je že kdaj bil zaljubljen, dobro ve, da se ljubezen prikrade ne glede na to, kako neprimerna sta čas in situacija. Proti kupidovim puščicam smo nemočni. Odločaš pa se lahko, kaj boš naredila s temi čustvi ...

6. Misli drugih ljudi

Vse čarovnice in čarodejke med nami se bodo zdaj hihitale. Za ostale pa imamo naslednje vprašanje: Kolikokrat si poskusila nekomu ugajati ali nekaj storiti, da te osebe ne bi prizadela? Gotovo tisočkrat! Stvar je v tem, težko vstopimo ali nadzorujemo že v lastni misli, do tujih pa nimamo nobenega dostopa. Ne glede na to, kaj rečeš, narediš ali kakšne vibracije osebi pošiljaš, bo druga oseba razmišljala po svoje. Zato pusti tuje misli drugim, ti pa se ukvarjaj s svojimi in s svojo srečo.

Vir: Lisa Adrian, cosmopolitan.de

Fotografija: Unsplash.com

Preberi še: Zakaj nimam fanta? (iskrena izpoved naše novinarke)

Priporočamo tudi: Razkrivamo fantastično tehniko, ki bo V TRENUTKU izboljšala tvoje počutje

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri