Sprejmi izziv in sanjaj

So sanje in so sanje, ki so postale resničnost. Te so boljše od prvih, začnejo se, ko stopiš iz svojih uhojenih čevljev.

Sprejmi izziv in sanjaj (foto: Getty images) Getty images
29. 10. 2014

Ti marsikdo pove, da so tvoje sanje utopične? Odlično, boljših sanj si ne bi mogla želeti. Če te tvoje sanje ne strašijo, preprosto niso dovolj velike.

Kam greš, ko ti misli uidejo? V kakšne okoliščine in na katere kraje se vedno znova vračaš? Imaš občutek, da moraš nekam iti, nekaj storiti, ustvariti in prispevati svoj del? Ko se približaš tem posnetkom, ki si jih ustvarila, se počutiš vznemirjeno in srečno. To so tvoje sanje. Si opazila, da te nikoli ne pustijo pri miru, te tu in tam obiščejo in spomnijo nase? Včasih te ustavijo in posrkajo iz realnosti, ker žarijo močneje od vsakdanjika. V tem trenutku ne dvomim, da točno veš, katere sanje so to.

Sanje, ki se razvijajo v tebi, si želijo tvoje pozornosti in jo nujno potrebujejo. Glede na to, da že imaš sanje, ni razloga, da ne bi sanjarila na veliko. Majhne in velike sanje zahtevajo enako količino energije, zakaj torej ne bi izbrala kar velikih, ki ponujajo več? Obljubim ti, da boš sanje dosegla, če boš sanjala in jih poskušala uresničiti. Pravzaprav v tvojo sposobnost uresničevanja sanj verjamem tako močno, da te izzivam, da sanjaš na veliko. Sprejmeš izziv?

Ne definira te to, kar ti je bilo dano ob rojstvu. Genetika določa barvo tvojih las, telesno višino in kakovost sklenine zob, ne določa pa možnosti za uspeh in količine sreče, ki jo boš občutila skozi življenje. Uresničevanje ciljev in sanj določa tvoje okolje, in ne tvoji geni. Pomembno je, da od okolja ne dobivaš informacij o tem, zakaj ne. Potrebno je zgolj eno enostavno sporočilo, in to je trdo delo.

Kako dobro veš, česa si želiš? Lahko to željo čutiš, jo vidiš, okušaš? Ko te nekdo vpraša, česa si želiš, mu lahko ponudiš samozavesten odgovor, ki ti nariše nasmeh na obraz, njemu pa za nekaj trenutkov zmanjka besed? Ko bodo tvoje želje tako definirane, se ti bodo odprle poti in prejela boš podporo ljudi okoli sebe. Z natančno določenimi cilji iskanje načinov za doseganje teh ni težko. Treba je samo sešteti a in b. Kot pri zapletenih matematičnih računih se reševanja loti počasi, znotraj oklepajev in nadaljuj navzven. Ko boš uresničevala manjše cilje na poti k večjim, boš dobila nov zagon, želja bo postala še bolj nezadržna. Majhni uspehi gradijo samozavest, ta pa je temeljnega pomena za osebo z velikimi sanjami.

Ampak tebe je še vedno strah. Strah te je neuspehov in tega, kaj si bodo mislili drugi, ko ti ne bo uspelo. Se spomniš, kako močno verjamem, da ti bo uspelo, če se boš potrudila z vsemi svojimi močmi? To, čemur rečemo neuspeh, je v resnici samo proces učenja. Pravi neuspeh je predaja. Najhujša napaka, ki jo lahko storiš, je strah pred tem, da bi jo storila. In kaj bi raje povedala ljudem? "Danes bi lahko bila na Broadwayu, ampak nisem nikoli poskusila." Ali: "Imela sem avdicijo na Broadwayu, govorila s slavnim režiserjem in tri tedne preživela v New Yorku, nakar so me obvestili, da vloge nisem dobila." Se mi je zdelo ...

Ti ni vseeno, kaj se dogaja s tvojim živ­ljenjem? Potem zavihaj rokave, da boš, ko boš odhajala s tega sveta, ponosna nase, da ne boš obžalovala priložnosti, ki jih nisi izkoristila. Najlepši občutek na svetu je počasno manjšanje vrzeli med sanjami in realnostjo in še enkrat, obljubim ti, da te vrzeli lahko sploh ni. Izziv se začenja zdaj.

Pripravila: Anamarija Lukovac

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri