Slovenska mamica zgroženo: "Mož bi rad prodal otroka!"

"Počutim se precej nemočno, čeprav gre za mojega otroka ..."

Slovenska mamica zgroženo: "Mož bi rad prodal otroka!" (foto: Profimedia) Profimedia
18. 7. 2022

"Mož bi rad prodal otroka. Ja, dobesedno bi ga prodal svoji mami in teti, ki sta pobožnjakarici z veliko začetnico.

Izsiljujeta, da če ga damo h krstu in potem seveda naprej, da opravi tudi druge cerkvene zakramenta, prevzameta vse stroške, ki so povezani z otrokom, od plačila vrtca, kasneje raznih glasbenih šol in športnih dejavnosti, do oblačil, igrač, ...

Mož resno premišljuje o njuni ponudbi, ker bi nam to pomagalo se prej znebiti kreditov in za otroka krščanske vrednote naj ne bi bile napačne. My ass, pa krščanske vrednote. Meni je veliko tega, kar pride iz cerkve, spornega in še kaj drugega za nameček, pa se bom vzdržala, ker ni bistvo mojega problema. Kako naj mu dopovem, da otrok ni naprodaj?

Jaz tega ne morem. Sem proti cerkvi, vera mi ni blizu, nisem bila vzgajana v krščanskem duhu. Enostavno mi ni sprejemljivo, zato sem proti in z možem se samo še okoli tega pričkava in pregovarjava. Zdi se mi, da bi izdala otroka oziroma ga celo prodala. Včasih imam občutek, da je bolj njun namen naju spreti, kot 'cerkvena' skrb za najinega otroka. Nisem jima po godu, ker izhajam iz 'ta rdeče' familije kot radi rečeta. Počutim se precej nemočno, čeprav gre za mojega otroka," je na slovenskem forumu zapisala mlada mamica.

"Rojevala sem 25 ur, od njega pa sem dobila le ..." (zapis užaloščene Slovenke)

Medtem ko so se nekatere uporabnice foruma strinjale, da je to dobra ponudba ...

"Torej, če ga daš krstit (en dan), k prvem obhajilu (še en dan) in k birmi (en dan), ga bodo preživljale do odraslosti. Pa jaz razumem tvojega moža :). Mi samo vrtec plačamo cca. 400€ mesečno. Če hoče 5k letno mi vrečt v naročje za to, da ga polije z vodo, tudi ok :). Btw, vzgajata otroka vidva. In bo imel vrednote, ki mu jih bosta privzgojila. Mogoče. Ker veš ... Jaz sem bila vzgojena v ekstremno pobožni družini, vsak teden pri maši, še orgle sem igrala ... No, pa poglej me zdaj ... Keš bi vzela, tako kot tvoj mož. Se me očitno ni dosti prijelo. Njega tudi ne. Zanimivo, da tebe se pa je :).

P.S. kot otroku so mi bile te tradicije čudovite, ne bi zamenjala svojega otroštva, ko odrasteš, se pa sam odločaš," je zapisala ena izmed njih.

... pa so bile druge ostro proti.

"Sama sem bila vzgojena v krščanskem duhu. Krst, verouk, obhajilo, birma … Vse to mi je naredilo več škode kot koristi. Vera nikakor ne širi obzorij v smislu pogledov na svet, ampak jih kvečjemu zatira. Uči napačne vrednote. Sama ne bi otroka za noben denar vzgajala na tak način. Pa da se ga še kaj od tega prime in je na koncu zagret kristjan, ki verjame knjigi pravljic in nima sposobnosti razmišljanja zase. Da ne govorim o zlorabi, ki se lahko zgodi v procesu. Krščanska vera je nekaj najslabšega," je nasprotovala druga.

Kaj pa meniš ti?

"Moževa najboljša prijateljica je hkrati tudi najina punca, in TAKO funkcionira naše razmerje"