Slomškovo ulico naselili Mladi levi

12. mednarodni festival Mladi levi je v polnem teku ...

25. 8. 2009

Še več. Mladi levi so se vselili kar na Slomškovo ulico, ki v ljubljanski mestni četrti Tabor predstavlja glavno kulturno os. Rjoveti, dremuckati in presti pa jih boš slišala kar na instalaciji ulice ProstoRož_09.

S tem projektom želijo snovalci festivala v dogajanje na ulici vključiti čim več lokalnega prebivalstva, zaposlenih, mimoidočih ter obiskovalcev in udeležencev festivala Mladi levi.

Aktivnosti na ProstoRož09_ulici:

Pravljično igrišče

Obiščeš lahko pravljično hiško, v kateri so otroci na otvoritveni dan ustvarjali pohištvo, ki je v teh dneh na ogled, po novem pa služi kot igralnica ob prijetnem druženju otrok in odraslih.

Zajtrkovalnica

Ob dišeči kavici in sveže stisnjenem soku, ki ga vsak dan pripravljajo uslužbenci Juiceboxa, ter slastnem rogljičku lahko postane zajtrk edinstven poletni užitek v festivalskem času. Sočne napitke in hrustljavo slaščico boš lahko ob klepetu z zanimivo osebo okušali vsak dan festivala.

Zelenjavna kuhinja

Na poličkah ulične kuhinje se bohotijo sadovi narave, ki so jih posadili, obrali in pripravili člani Zveze združenj ekoloških kmetov Slovenije BIODAR. Pa dober tek!

Šahovska pralnica

Pod krošnjami uličnih dreves stikajo nad šahovnicami svoje zvedave glave člani šahovskega društva Železničar. Izzovi jih k partiji.

Vrtni park

V vrtnem parku te lahko z bio seanso alternativnega vrtičkarstva pobližje seznani kipar Boštjan Kavčič. Vsak dan se bodo izvajale jogijske stoječe vaje v gaju vrtnega parka, ki jih vodijo izkušeni člani slovenskih Društev joga v vsakdanjem življenju. V vrtnem parku pa lahko s svojim prenosnikom posediš tudi za hiter prelet po spletnih straneh.

Namizni tenis

Ujemi žogico in jo spretno podaj svojemu partnerju, hkrati pa v svojih zmagovalnih potezah prepevaj napev iz predstave, ki ti je ostala v ušesih od minulega večera.

Dnevna soba

Tam si lahko dovoliš sproščen počitek ob branju zadnjega časnika in festivalske knjižice. Vse odgovore o Zeleni energiji in o tem, koliko energije porabijo tvoji majhni ali veliki gospodinjski aparati ti bodo z veseljem ponudili zaposleni z Elektro Ljubljana. Prinesi svoj likalnik, sesalnik ali brivski aparat, presenečena boš, koliko elektrike lahko porabijo. Blaž Lokar bo zainteresiranim meščanom predstavil idejo nove ureditve Slomškove ulice. Plakati nove ureditve bodo razstavljeni še cel teden. Pridi, informiraj, pokomentiraj… Na voljo bodo tudi Razglednice!

Oglasna kolesarnica

Postavi svoje kolo v stojalo, kjer te bo počakalo do konca predstave. Če se ti rahla nezgoda pripeti, nič ne de, popravila se bo mimogrede. Če ti je kakšen kos pohištva ali predmet, ki si ga ošvrknili na Slomškovi ulici, še posebej prirasel k srcu, prilepi listek in napiši, kateri predmet želiš imeti v svojem domu po koncu projekta. Dobrodošle so tudi kakšne druge želje, tiste, ki jih podarjaš, in tiste, ki jih iščeš.

Petanka

Dan s prijatelji je lahko lepši, če se z njimi kosaš v metanju balinčkov in krogel oz. v t.i. igri petanque. Tekmovanje v vihtenju krogel kot priložnost za krepitev telesa in duha bo izvajala Petankarska ekipa Medvedi iz BŠD Fužine. Več o igri petanke si lahko prebereš tudi tukaj.

Spalna plaža

Otroci se lahko že z nekaj malega aktivirane domišljije poigrajo v peskovniku na pravi mali mestni plaži, starši, babice in dedki pa bodo lahko malce posedeli in si privoščili obilico užitkov ob brezskrbnem ustvarjanju skulptur iz peska.

Za še več informacij klikni tukaj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri