Sladka dobrodelnost: 270 metrov dolga rolada na Kongresnem trgu

Lions Klub Forum Ljubljana v sodelovanju z Žitom Gorenjka in Drogo Kolinska pripravlja največjo slovensko sladico, 270 metrov dolgo rolado, ki se bo vila čez ljubljanski Kongresni trg.

10. 5. 2012

Izkupiček od prodaje sladkih paketov rolade in stekleničke Cockte, ki bodo na voljo za 2 evra, bo v celoti namenjen projektom, ki spodbujajo aktivno vključevanje slepih in slabovidnih v družbo.

Privošči si košček in stori dobro delo!

Na Kongresnem trgu v Ljubljani bodo v soboto, 19. maja, od 9. ure dalje ponujali pakete s kosom rolade in stekleničko Cockte za 2 evra.

Partner dogodka Žito Gorenjka bo pripravil več kot 270 metrov dolgo rolado, Droga Kolinska pa bo ponudila 10.000 stekleničk Cockte.

Celoten izkupiček bo namenjen štirim projektom pod okriljem Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ljubljana:

  • vzpostavitev društva slepih in slabovidnih za rekreativni tek v Ljubljani,
  • vzpostavitev in nadgradnja gledališča slepih in slabovidnih v Ljubljani,
  • pomoč pri organizaciji, razvoju in opremi kulturno umetniških ansamblov slepih ter slabovidnih,
  • donatorstvo in pomoč organizaciji Center slepih športnikov Vidim cilj, ki ga vodi Alen Kobilica.

Prodaja sladkih paketov se bo pričela ob 9. uri, ob 10.30 pa bosta zbrane nagovorila ljubljanski župan Zoran Jankovič in predsednik društva Lions Klub Forum Ljubljana Mitja Cimerman.

Za prav poseben zmenek - večerja v temi!

Ob priložnosti dogodka se bo nekaj dni prej, v sredo, 16. maja, odvila tudi Večerja v temi, kjer bodo povabljeni restavraciji Stara Mačka v Ljubljani za nekaj ur stopili v svet slepih in slabovidnih, saj bodo večerjali v popolnoma zatemnjenem prostoru.

Prisrčno vabljena na oba dogodka!

lions

Lions Klub Forum Ljubljana želi izpostaviti problematiko zapostavljanja slepih in slabovidnih pri aktivnem vključevanju v družbo, zato bodo v namen osveščanja pripravili dogodek 3. Lions največja slovenska sladica.

Več na spletni strani dogodka http://www.lions-sladica.si/!