RECEPT: Jezerški delili skrivnost svojega famoznega ŠMORNA

Si tudi ti velika oboževalka šmorna z Odprte kuhne? Razkrivamo ti recept, da si ga lahko pripraviš kar sama doma. 

RECEPT: Jezerški delili skrivnost svojega famoznega ŠMORNA (foto: Odprta kuhna / Instagram) Odprta kuhna / Instagram
16. 12. 2020

Če obožuješ sladice in že težko čakaš novo sezono priljubljene Odprte kuhne, lahko svoje brbončice razvajaš tudi doma. Okusen šmorn, ki se kar topi v ustih, je odličen kot sladek začetek dneva, pregrešna večerja ali sladica po kosilu.

Spodaj ti razkrivamo, kako ga lahko enostavno pripraviš. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Odprta kuhna • Open Kitchen (@odprtakuhna)

Sestavine za 2 osebi

- 200 ml mleka

- 2 jajci

- 160 g moke

- sol

- olje

- 20 g masla

- 20 g sladkorja

- sladkor v prahu

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Odprta kuhna • Open Kitchen (@odprtakuhna)

Postopek

V skledo dodaj moko, jajca in ščepec soli. Med stalnim stepanjem dolivaj mleko. Stepaj, da dobiš gladko maso.

V ponvi segrej olje in nanj nalij za prst visoko mase za šmorn. Počakaj, da se na zmerni vročini enakomerno zapeče (približno 5 minut). Z lopatko razreži na četrtine in vsako posebej obrni. Ko se zapečejo še na drugi strani, jih z lopatko natrgaj na manjše koščke.

Sledi najboljši del. Šmorn potisni ob rob, da na sredini ponve narediš prostor. Na sredino nasuj sladkor in naj položi maslo. Maslo in sladkor zmešaj skupaj, da dobiš masleno karamelo in jo primešaj k šmornu, da se z njo prepoji. 

Pripravila si puhast in sočen šmorn, s katerim boš navdušila vsakega sladkosneda. Postrežeš ga lahko s sadno čežano ali čokoladnim prelivom in posuješ s sladkorjem v prahu.

Obožuješ TOAST? Poskusi ga narediti TAKO (in nikoli več ga ne boš delala drugače)

Fotografije: Profimedia