Siddharta na plavajočem odru

Poletje je pred malimi vrati, z njim pa se na velika vrata vračajo priljubljeni poletni koncerti 'Noči na plaži'.

26. 5. 2010

Tokrat jih bo manj, predvsem pa bodo malo drugačni. A jasno je, da bosta ponujena glasbena spektakla, ki ju bo težko pozabiti.

Nepozabno v juliju!

Letos se Noči na plaži, ki že same po sebi ponujajo nepozabno doživetje v bližini morja, osredotočajo le na dva velika dogodka - na plaži in na morju v Simonovem zalivu v Izoli.

Ob deseti obletnici prireditev so se odločili, da v juliju pripravijo nekaj nadvse posebnega. Dva julijska konca tedna se bosta namreč odvila kar dva nepozabna koncerta, upajoč na pravo poletje, pa tudi na mirno morje. Mirno morje zato, ker bo eden od koncertov izveden na morju.

Prvič v Sloveniji!

10. julija bo na plavajočem odru na morju pred Simonovim zalivom koncertirala Siddharta, najbolj priljubljena slovenska rockovska skupina zadnjega desetletja, ki je v Slovenijo prinesla pristop, kot smo ga vajeni pri tujih glasbenih zvezdnikih, letos pa je prejela že sedmi slovenski glasbeni Viktor.

Obiskovalci bodo lahko koncert spremljali s plaže, medtem ko jih bo Siddharta navduševala na plavajočem odru. Prvič v Sloveniji se bo namreč zgodilo, da bo skupina nastopala na morju, na plavajočem odru, na enkratnem koncertu, za oko in uho. Neobičajen oder na morju bo opremljen s posebno in inovativno scenografijo, postavljen bo na velikem plavajočem platoju (40 x18 metrov) sredi Simonovega zaliva, približno 50 metrov od obale.

Postavitev odra bo velik logistični zalogaj, ki pa za mojstre, ki so tega dela vajeni v tujini, ne bo predstavljal prevelikih težav. Posebna postavitev scenografije terja tudi posebne in neobičajne svetlobne efekte. Vso opremo za ta izjemni dogodek bodo nalagali v Kopru in že narejen oder in scenografijo pripeljali v Simonov zaliv.

Po Siddharti še Parni valjak!

Letošnje praznovanje desetih let Noči na plaži bo zaokroženo dva tedna pozneje, 24. julija, tokrat na veliki travnati površini Simonovega zaliva v Izoli, ko se bo še zadnjič letos v Sloveniji predstavila hrvaška skupina Parni valjak.

In kaj je lepšega, kot koncert ob morju na velikem odru in ob odličnem zvoku, ko boste lahko ob šumenju valov skupaj s člani banda prepevali njihove največje uspešnice. To bo edini koncert skupine na prostem v Sloveniji in zadnji letos!

Vstopnice za oba dogodka bodo v predprodaji od 20. maja dalje na prodajnih mestih po vsej Sloveniji. Za koncert Siddharte na morju pa bo število vstopnic omejeno, zato si jih zagotovi čim prej!