Poznaš osebo, ki VEDNO popravlja slovnične napake? Preberi, kaj to pove o njeni osebnosti

Namig: nič lepega! 🙈

Poznaš osebo, ki VEDNO popravlja slovnične napake? Preberi, kaj to pove o njeni osebnosti (foto: Profimedia) Profimedia
11. 1. 2021

Čeprav je pravilna raba slovnice sila lepa čednost, opozarjanje na slovnične napake ni! No, razen če si učiteljica slovenščine! 

V kolikor si tista prijateljica, ki vso ostalo družbo neprestano mori s popravljanjem slovničnih kiksov, te prav moramo vprašati: "Ali res nimaš kaj bolj pametnega za početi?"

V raziskavi, ki so jo leta 2016 izvedli na Univerzi v Michiganu, so namreč ugotovili, da so ljudje, ki imajo za svojo življenjsko misijo popravljanje slovničnih napak drugih, sila ozkogledni in ne preveč družabni.

To seveda ne velja za tiste, ki to počnete v svojem profesionalnem življenju in z namenom nekomu pomagati.  Takšni slovnične napake popravljajte, kolikor vas je volja, saj je svet jezikov zaradi vas boljši! 

Tako imenovani samooklicani "slovnični inšpektorji" seveda mislijo, da z izpostavljanjem vsake male slovnične napake "rešujejo" slovenski jezik, dejstvo pa je, da je obsojanje nekoga zgolj na podlagi pravopisa, sila neprijazno, neempatično in zelo omejeno, saj lahko razlogi za slovnične napake tičijo drugje, kot na primer v nevrološki motnji z imenom disleksija.

Cosmo nasvet? Dajmo se vsi skupaj malo sprostiti, zadihati in se ne tako resno jemati! 🙈

Fotografije: Profimedia, GIPHY

Preberi še: Iskrena izpoved: "Moj fant je 29 let starejši in TAKO je v resnici videti najin SEKS'

Priporočamo tudi: 'Seksa se lahko 2x na teden in nič več' (+7 bizarnih SEKS nasvetov iz 19. stoletja)