Seznam naj turističnih destinacij za leto 2012 močno razjezil Hrvate

Priznan ameriški turistični vodnik Frommer's je objavil svoj že tradicionalni seznam top turističnih destinacij za leto 2012, ki ponujajo najugodnejše razmerje med kakovostjo in ceno. Gre za taisti seznam, ki je pred dnevi tako zelo ujezil naše sosede Hrvate.

8. 11. 2011

Pri Frommersu so za naj destinacijo leta 2012 izbrali kanadski zaliv Fundy.

Ta jih je navdušil s svojo osupljivo pokrajino, veličastnimi klifi in razgibano obalo, ki nudi dom milijonom ptic in kar dvanajstim vrstam kitov. V kanadskem koščku raja naj bi uživali tako tisti, ki si želijo preživeti aktivne počitnice, kot tudi tisti, ki bi si radi le odpočili v objemu čudovite narave.

Ostale top destinacije leta 2012

Zalivu Fundy na lestvici sledijo libanonska prestolnica Bejrut, kitajsko mesto Chongqing, sanjski Karibski otok Curacao, Fukuoka na Japonskem, Gana, očarljivo špansko mestece Girona, Greenwich v Londonu, Kansas City v ameriški zvezni državi Missouri ter mehiški polotok Yucatan.

Poleg splošne lestvice top destinacij so pri Frommersu izbrali tudi naj destinacije po različnih kategorijah.

V Albanijo raje kot na Hrvaško?

Tako je recimo kot najboljši kraj za avanturiste razglašen Moab v ameriški zvezni državi Utah, kot najboljše mesto za dopust Chicago, kot naj destinacija za ljubitelje dobre hrane in pijače perujska prestolnica Lima in kot cenovno najugodnejša dežela za počitnice Albanija. In prav tu so stopili na žulj Hrvatom. A ne le zato, ker se Hrvaška tokrat sploh ni znašla med najboljšimi, temveč tudi zato, ker so pri Frommersu zapisali, da se Albanija lahko pohvali s prav takšnimi naravnimi lepotami in čudovitimi plažami kot Hrvaška, s tem, da lahko ob albanski obali turisti uživajo v veliko manjši gneči in za precej manj denarja kot na Hrvaškem.

Ne glede na to, katera je tvoja najljubša destinacija, si najugodnejšo ponudbo za počitnice ali potovanje poišči s pomočjo iskalnika GOhq, kjer so na enem mestu zbrane ponudbe vseh večjih turističnih agencij, organizatorjev potovanj in ponudnikov namestitev.