Serija Ujeti pod kupolo premierno v Sloveniji

V petek, 13. decembra, ob 21. uri na Planet TV in slovenske televizije premierno prihaja serija Ujeti pod kupolo (UndertheDome). Serija bo nato na sporedu Planet TV vsak petek po večernem filmu.

Serija Ujeti pod kupolo premierno v Sloveniji (foto: promocija serije) promocija serije
10. 12. 2013

Serija Ujeti pod kupolo je nastala po knjižni predlogi Stephena Kinga.

Zgodba se dogaja v manjšem ameriškem mestecu Chester's Mill, na katerega pade ogromna kupola – neviden in skrivnosten ščit, ki prebivalce mesteca odreže od preostalega sveta. Prebivalci pod kupolo ostanejo brez interneta, mobilnega signala, imajo le omejeno radijsko komunikacijo, odrezani so tudi od druge preskrbe. Ujetniki pod kupolo tako iščejo načine za preživetje pod njo, zato med njimi kar hitro nastanejo napetosti, razvijejo pa se tudi ljubezenske zgodbe. Ujeti meščani odkrivajo skrivnost in namen kupole, med vsem dogajanjem pa drug o drugem izvedo več kot kdajkoli prej, saj nobena skrivnost ne ostane več skrita.

Serija je nastala leta 2013 v ZDA, kritiki so jo izbrali za eno izmed šestih najboljših novih serij.

Prva epizoda (pilot) je imela v ZDA najvišjo gledanost v žanru dram v zadnjih dvajsetih letih. Kritiki so serijo še posebej pohvalili za zgodbo in posebne učinke ter jo opisali kot "pametno, zabavno in izredno zanimivo serijo, ki gledalca kar potegne vase". Glavne vloge v seriji imajo Mike Vogel, RachelleLefevre, Natalie Martinez in Dean Norris.

Prva sezona ima 13 delov, potrjeno je tudi njeno nadaljevanje, druga sezona naj bi na male zaslone v ZDA prišla poleti 2014.

Gledalci so serijo Ujeti pod kupolo na priljubljeni spletni strani IMDb ocenili z oceno 7,2.