Seksi potepanja

Meseci, ki prihajajo, bodo, kot vedno, v znamenju daljših ali krajših popotovanj, ležernega počitka, pobegov na lepše ... pa tudi igrivosti, odštekanih seksi doživetij in ščemenja med nogami.

30. 6. 2011

Cosmo seveda ne bi bil Cosmo, če ne bi zate poizvedel, kje lahko postaneš del nekaterih najbolj vročih doživetij, kje najdeš najbolj žgečkljive hotele, kje je v izobilju hrana, ki zbuja slast in strast, ter kateri so tisti najbolj čutni plesi in kje se jih naučiš sama ali s fantom. Se nam pridružiš na avanturi?

Najbolj vroča doživetja

 • Nizozemska

V Rotterdamu je v času pustnega karnevala prehladno, da bi se ga lahko udeležile pomanjkljivo oblečene gospodične iz Evrope in eksotičnih koncev sveta, zato so se domislili poletnega karnevala (Zomercarnaval, www.zomercarnaval.nl). Letos bo potekal konec julija in kot po navadi bodo ulice med parado preplavile same seksi obline, ki bodo razgretost dvigovale do vrelišča.

 • Španija

Na Ibizi je vroče celo poletje, pa ne le zaradi visokih temperatur, temveč tudi zaradi dogajanja v klubu Pacha. Žuri, ki se nikoli ne končajo, se dogajajo na plaži – je vročica lahko kje večja kot v množici tisočih teles, ki utripajo kot eno? Program poišči na www.pacha.com.

 • Avstrija

Svetovni festival poslikave telesa (www.bodypainting-festival.com) bo potekal konec junija in v začetku julija v avstrijskem mestu Pörtschach. Dresscode so barve in čim manj oblačil, sicer pa boš priča neverjetnim stvaritvam umetnikov, fotografov in modelov, obiskala pa boš lahko tudi koncerte, modne revije in različne delavnice.

Najbolj žgečkljivi hoteli

 • Velika Britanija

Hotel Pelirocco je tematsko urejen in menda tudi najbolj 'sočen' hotel v mestu Brighton na južni obali Anglije. Najbolj vroča izmed vseh sob je Play Room, ki je urejena v poželjivi rdeče-beli barvni kombinaciji, ima kad velikodušnih razsežnosti z dvojno prho, 'štango' za ples ob njej, nad posteljo pa velikansko ogledalo, v katerem lahko opazujeta svoje orgazmične čarovnije. Popolno intimnost gostom zagotavlja zasebni vhod neposredno z ulice.

 • Švedska

Strokovnjakinja za spolnost Ylva Franzén je skupaj z možem v bližini mesta Malmö ustanovila Hotel Venusgården. Sobe Venus, Tao in Kamasutra so opremljene s slikami različnih seks položajev, zabavno in strokovno erotično literaturo, igricami za (vz)burjenje domišljije, seksualnimi igračkami ter drugimi pripomočki, kot so masažna olja, lubrikanti, perje in afrodiziaki – za spomin lahko karkoli od tega odneseš tudi domov. Več preberi na www.venusgarden.se.

 • Japonska

Love Hotels je vrsta hotelov, v katere se par lahko prijavi za nekaj ur ali za eno noč, seveda z enim samim namenom – nemoteno se prepustiti seksu. V sobah najdeš tisoč in eno stvar, med drugim tudi posebej za aktivnosti v dvoje prirejeno pohištvo, ki poskrbi za še bolj divjo avanturo, mnogo pa jih je urejenih v slogu, ki se ujema s fantazijami o pridni šolarki, medicinski sestri in nekaterim drugim, ki so za nas nekoliko nenavadne, jih pa gojijo Japonci. Vsaka soba ima tudi zvezek, v katerega lahko zapišeta svoje vtise. Hoteli ljubezni so posejani po vsej državi, pravega pa lahko poiščeš na portalu rabuho.com.

 • Združene države Amerike

Se vsaj eno noč želiš počutiti kot zajčica, tvoj fant pa kot v raju? Vse je mogoče v Las Vegasu, kamor vabi Hotel Palms. Fantazijski apartmaji niso nič v primerjavi z razkošnim SPA-centrom in nakupovalnim središčem, kjer v Playboyevi trgovini lahko kupiš vse od kopalk in spodnjega perila do seksi spominkov, tvoj dragi pa bo verjetno najbolj zadovoljen v Playboy klubu, kjer nič ni prepuščeno naključju – medtem ko se bo preizkušal v igrah na srečo, mu bodo družbo delale same hude lepotičke.

Najbolj učinkoviti afrodiziaki

 • Hrvaška

Figa je tisti sadež, za katerega je bila že Kleopatra prepričana, da ima moč v človeku prebuditi spolno slo. Zasluga za to naj bi šla mineralom, ki jih v figah resnično ne manjka. Če boš počitnikovala kjerkoli v Dalmaciji ali na hrvaških otokih, jih boš imela na dosegu roke, morda jih nabereš kar na drevesu ali pa jih kupiš na tržnici. Pazi le, da ne boš jedla toplih – te imajo moč, da te v posteljo položijo s slabostjo.

 • Francija

V pokrajini Champagne je doma šampanjec, ki je med poznavalci zapisan kot afrodiziak zaradi 'pikajočega' občutka, ki ga pusti na jeziku, in zaradi sproščenosti ter toplote, ki preplavita telo, ko ga spiješ nekaj požirkov. Pri alkoholu sicer vedno velja pravilo manj je več – in tudi šampanjec ni izjema. Če ga je preveč, greš naslednje jutro na zmenek z mačkom, in ne s seksi tipčkom.

 • Mehika

Kaj bi punce brez čokolade? Še sreča, da so ji dokazali celo vrsto pozitivnih učinkov na zdravje in počutje. Nanjo so prisegali že njeni 'izumitelji' Azteki, njihov vladar Montezuma pa naj bi si privoščil napitek iz kakava vsakič, preden se je odpravlil k svojim damam. Čokolada v telesu spodbuja nastanek dveh snovi, ki ju povezujemo z ugodjem, zadovoljstvom, srečo in dobro voljo, to sta serotonin in feniletilamin. V Mehiki pa moraš nujno poizkusiti mehiško čokolado – temno z dodatkom oreščkov in cimeta, ki prav tako pomagajo prebuditi poželenje. Na voljo je v tablici ali kot pijača.

 • Kitajska

Če načrtuješ potep po tej državi, si privošči liči. Pod lupino tega sadeža, ki izvira iz vzhoda, se skriva sladko in gladko meso, ki afrodizično deluje že, ko ga daš v usta, saj je občutek podoben, kot če bi ... lizala njega.

Najbolj čutni plesi

 • Brazilija

Samba bo osvojila tvoje srce, tvoji migajoči boki pa bodo zmešali glavo ne samo tvojemu soplesalcu, ampak prav vsem tipčkom v bližini. Seksi se boš počutila že zaradi oprijete oblekice in visokih pet, ki so del obvezne opreme, naučila pa se boš tudi vročih gibov, ki bodo tvojo pot do spalnice še dodatno začinili. Plesnih šol je v Braziliji na pretek, najbolj znane pa so v Riu de Janeiru.

 • Turčija

Prav tako senzualen je trebušni ples s poudarkom na okolici tvojega čarobnega popka, mističnem okrasju in tančicah, v katere se oviješ ter jih uporabiš za zakrivanje in odkrivanje svojega lepega telesa. V arabski zgodovini naj bi ženske z njim spremljale rituale v čast boginje plodnosti, danes pa ga lahko mirno uporabiš za zapeljevanje svojega najdražjega. Za tečaje je najboljši naslov Istanbul.

 • Argentina

Ni kaj, Latinska Amerika je prestolnica čutnih plesov. Od strasti prekipeva tudi tango, umetnost, ki med partnerjema ustvarja posebno kemijo in pripoveduje zgodbo o edinstveni ljubezni. Preden ga začutiš, je potrebne precej vaje, najboljšo osnovo pa zagotovo dobiš v mestu, kjer se je tango rodil, v Buenos Airesu, pri učiteljih, ki ta ples pravzaprav živijo.

Nuša Oblak