Sejem rabljenih učbenikov bo letos v Rožni dolini

Sejem rabljenih učbenikov, tradicionalni projekt Zveze študentskih klubov Slovenije, bo letos prvič potekal na velikem igrišču v Rožni dolini v Ljubljani, pričel pa se bo v petek, 6. septembra.

5. 9. 2013

V okviru dogodka bo že drugo leto zapored potekala dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin, letos v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije (Območno združenje Ljubljana).

Sejem rabljenih učbenikov se je že v letih poprej izkazal za izjemno popularen in uporaben dogodek za vse dijake in njihove starše, ki se jim ne zdi smiselno vsako leto kupovati novih učbenikov in si na ta način lahko zagotovijo ugodno šolsko literaturo ter na ta način prihranijo nekaj denarja.

Zveza ŠKIS tako Sejem rabljenih učbenikov organizira že sedmo leto, vendar letos s spremembo lokacije.

Dogodek bo tokrat potekal na velikem igrišču v študentskem naselju v Rožni dolini, pričel pa se bo v petek, 6. septembra, ob 12:00. Ob 16:00 bo potekala tudi slovesna otvoritev dogodka, ki se je bo udeležil tudi župan Mestne občine Ljubljana, gospod Zoran Jankovič. Dogodek se bo zaključil ob 17:00, nadaljeval pa v soboto med 10:00 in 15:00.

Zveza študentskih klubov Slovenije v okviru Sejma rabljenih učbenikov tudi v letošnjem letu pripravlja pester program, in sicer potekali bosta delavnici izdelave šolskih mapic ter blokcev za pisanje, nastopila pa bo tudi Glasbena šola Gvido. V okviru dogodka bo potekala tudi razstava haikujev, ki so jih napisali mladi v okviru natečaja Sejma rabljenih učbenikov.

Glede na dober odziv v lanskem letu pa se je Zveza ŠKIS odločila tudi tokrat organizirati dobrodelno akcijo zbiranja šolskih potrebščin in prispevkov za socialno ogrožene šolarje. Dobrodelna akcija bo potekala v sodelovanju z Rdečim križem – Območnim združenjem Ljubljana. Vse, ki bi želeli podariti šolske potrebščine, Zveza ŠKIS naproša, da jih prinesejo na Sejem rabljenih učbenikov v petek, 6. septembra, ali v soboto, 7. septembra 2013, na veliko igrišče v Rožni dolini.