"Se vam zdi normalno, da dvoletna hčerkica ves čas naokoli teka NAGA?"

"Tudi, ko so otroci zaslišali sladoledarja in skočili iz bazena, sta ji starša namenoma slekla kopalke in jo pustila teči več ulic stran ... nago."

"Se vam zdi normalno, da dvoletna hčerkica ves čas naokoli teka NAGA?" (foto: Profimedia) Profimedia
26. 7. 2022

Možev najboljši prijatelj iz otroštva je s svojo ženo in otroki, starimi 10, 7 in 2 leti, prišel k nam na obisk. Videli se nismo kakšnih 8 let. Pri nas so ostali 2 dni in njihova dvoletnica je bila 90 odstotkov časa naga.

In to ne po svoji volji. Preprosto so jo slekli in takšno pustili.

Že iz higienskega razloga mi ni bilo najljubše, da bo s svojo golo zadnjico skakala po mojih blazinah in podobnem. Enkrat sem jo oblekla v pižamo, saj je rekla, da jo zebe, pa je bila njena mama videti razburjena.

Še posebej čudno mi je bilo, ko so otroci zaslišali sladoledarja in skočili iz bazena ter stekli proti njemu, deklici pa so nalašč slekli kopalke, nakar je odkorakala po pločniku in šla mimo 20+ hiš, nato pa še 10 minut stala v vrsti. In, ko rečem stala v vrsti, s tem mislim, da je tekala med kupom neznancev, medtem ko je njena mama čakala na pločniku.

Spomnim se, da ko sva najine otroke navajala na kahlico, sva ju za en teden pustila brez hlačk, da sva jim pomagala pri hitrosti in ozaveščenosti. Ta punčka že zna sama na kahlico. V naši lastni hiši, takrat, ko nimamo nobenih gostov, moji otroci odvržejo umazana oblačila v pralni stroj in goli odkorakajo do kabine za prhanje.

Nismo zadržani, kar se tega tiče, moja otroka (stara 11 in 9) sta včasih tudi z menoj v kopalnici ali pa ko se oblačim, s tem nimamo težav.

Pa vendar si ne predstavljam, da bi svoja otroka pustila, da na tak način tekata po nepoznanem javnem območju ali pa se takšna sprehajata po domovih drugih ljudi. Rekla nisem sicer ničesar, saj je mama prav naporno politična, zato se nisem želela prepirati. Nato pa sem se začela spraševati, ali sem preprosto jaz preveč zadržana, ker pač moja otroka več zdavnaj nista tako majhna. (Čeprav učim otroke v mali šoli, zato se še zmeraj nekoliko spoznam na to.)

Kakorkoli, kje je tukaj meja "normalnost" za ljudi, ki to svojim otrokom dovoljujejo?

(Prav tako menim, da ni bilo v redu, da je bila deklica naga na vročini 35 stopinj brez kakršnekoli zaščite proti soncu. Ampak moja mama in sestra imata obe kožnega raka, zato sem morda le jaz nekoliko bolj občutljiva na to).

Vir: Reddit

Ammm ... Kaj pa o tem meniš ti? Bi svojega otroka pustila tako nago hoditi po nepoznani soseski ali sploooh ne?

Preberi še: "14-letna hčerka spi v postelji skupaj z mano in mojim novim partnerjem" (izpoved Slovenke)

Priporočamo tudi: Slovenska mamica zgroženo: "Mož bi rad prodal otroka!"