Se spopadaš s hudimi menstrualnimi krči? Preveri metodo, s katero omiliš neprijetne bolečine!

Menstruacija s seboj pripelje kar nekaj neprijetnih 'prijateljev'. Napihnjenost, razdražljivost, glavoboli in najhujši med vsemi - menstrualni krči. Zato smo danes preverili še eno metodo, s katero si lahko olajšaš 'tiste dni' v mesecu.

Se spopadaš s hudimi menstrualnimi krči? Preveri metodo, s katero omiliš neprijetne bolečine! (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2018

Pred kratkim smo na naši strani objavili članek, kjer smo pisali o trendih, ki naj bi jim sledili v letu 2018 (članek najdeš na tej povezavi), med njimi je tudi trend vračanja k naravi - v smislu kozmetike, hrane, čistil itd.

Zato je edino prav, da ti predstavimo tudi metodo, ki ti lahko pomaga lajšati menstrualne krče brez uporabe protibolečinskih tablet in drugih pripravkov, saj sodi v vejo medicine, ki podpira naravne oblike zdravljenja.

Akupunktura - odličen način za regulacijo mesečnega cikla

Akupunktura je metoda zdravljenja z drobnimi iglicami, ki se jih zabada v akupunkturne točke. Po svetu je znana kot varna in zanesljiva oblika zdravljenja, ki jo od leta 1979 priporoča tudi Svetovna zdravstvena organizacija.

Doktor Frank Lipman, ki je ustanovil Eleven Eleven Wellness Center v New Yorku, pravi, da je akupunktura oblika terapije, ki poskrbi za ravnovesje energij v človeškem telesu.

Morda se ti sprva zdi, da energija nima nobene povezave z mensturacijo, razen te, da si v tistem času popolnoma brez nje. Elizabeth Trattner, doktorica kitajske medicine, pojasni, da z akupunkturo uravnamo tok energije v ženskem telesu, ki naj bi se v času menstruacije 'prekinil', kar pa naj bi se odražalo kot menstrualni krči.

Pravi takole: 

"Akupunktura je odličen način, s katerim lahko reguliraš mesečni cikel. Imam ogromno pacientk, ki pridejo k meni v času pred menstruacijo, da okrepijo telo in preprečijo krče. Mirovanje energij v telesu je glavni razlog za PMS in menstrualne krče."

Skratka, iglice, ki ti jih zabodejo v tvoje akupunkture točke, poskrbijo, da tvoja kri in energija tečeta v pravem toku.

Dodatni bonusi:

Doktor Joseph Alban, certificiran akupunkturist, pravi, da lahko akupunktura poleg lajšanja krčev pomaga tudi pri:

  • nerednih menstruacijah,
  •  neplodnosti,
  • prebavnih težavah,
  • kroničnih težavah kot so bolečine v hrbtu,
  • glavobolih,
  • pri razni poškodbah,
  • pri zdravljenju aken.

Akupunktura je varna in efektivna oblika zdravljenja ter popolnoma neboleča (nekateri občutijo le rahel zbodljaj, ko iglica pride v stik s kožo). V kolikor imaš težave z hudimi krči in si preizkusila že vse, je morda čas, da premisliš še o tej metodi. 

Razen, če se seveda bojiš igel. :)

Vir: hellogiggles.com

Preberi še: VIDEO: Kako za svojo sanjsko postavo skrbijo Viktorijini angelčki?

Priporočamo tudi: Laži, ki jih izrečemo vsak dan, pa tega sploh ne opazimo