Še predzadnjič: Novi nagrajenci knjige užitkov

Tokrat na Cosmu predzadnjič zbiramo in prebiramo vaše zapise v virtualno Knjigo užitkov, v nadaljevanju pa preveri, če si se morda znašla med tremi novimi nagrajenci.

11. 6. 2010

 

Tudi tokrat smo izbrali tri prispevke, ki bodo nagrajeni s paketom dvajsetih jogurtov Maxim premium. A ker se kvaliteta vašiv vpisov iz tedna v teden viša, smo imeli tokrat precej težav z izbiro zmagovalne trojice. Pa vendar smo se odločili takole:

Nagradni paket dobijo ...

Naj bodo avtorji naslednjih prispevkov zato v teh dneh pozorni na našo elektronsko pošto:

  • Luna

Le življenje

Užitek je živeti... zajemati življenje s polno žlico in dihati s polnimi pljuči... A življenje včasih podari majhno žličko in pljuča, takrat pa je užitek, imeti nekoga, ki ti vse težave spremeni v izzive in pokaže kaj je zares pomembno v življenu. Tudi malenkosti štejejo ...

  • iztokmaj

Najti svojo pot

Kaj pomeni najti svojo pot? Kaj pomeni tista obvezna smer v našem življenju? To, da tam gredo vsi enao. Po istem sistemu: vsi gledatmo iste reklame, iste odaje. Vsi istočasno smučamo. Vsi si slabo vest zdravimo z neko dobrodelnostjo, istočasno se dotikamo, pa sploh ne čutimo. Tako, da čakamo tisti prekleti mrak, temo, ker takrat se prižge luč, ki nam kaže obvezno smer, da jo poskušamo ugasniti, pa ne gre. In potem. Beda. In spet: služba, preživetje, življnje nekako mimo nas. V redu, ampak zakaj potem delamo za druge, če živimo pa nekako le zase? Če bi znali ljubiti in se predati, uživati, bi delali zase in živeli za druge. Pa ne znamo. Enostavno ne znamo ljubiti, ker imate preveč obveznih smeri.

Ljubiti sebe in druge, ne le druge.

In to je zame užitek. Ko najdem neko stransko ulico, ki ni temna in grozna in ne vodi v pekel. Ampak je stranska in še vedno lepa, prijetna osvetljena. In če tudi vem, da se bom vrnil nazaj na glavno obvezno smer, se znam v tej stranski ulici usesti, odahniti, postati nekje ne nekem mestu, se predati samemu sebi.

Uživati v sebi in zase.

  • Sonči

Popotovalni užitki

Kaj je moj največji užitek?.....To so moja potovanja. Bolj je oddaljena dežela, bolj skrita kultura, bolj nepoznana verstva; boljši in večji užitek je. Nekateri bi se mi smejali kako lahko uživam, ko na potovanju nenehno pakiram in se selim, se bojujem s tropsko vročino, plazečim in letečim živalskim svetom, se tuširam z mrzlo prho, jem samo riž, ki ga občasno začinim s sadjem in kdaj niti ne vem kje točno bom spala….probajte pa boste videli! Ampak ne odgovarjam, če boste postali zasvojeni;) Užitek je v spoznavanju neznanih kultur, odkrivanju čudovitih koščkov našega planeta, nasmehov otrok sveta, ki ne poznajo pokvarjenosti in preprostemu življenju, ki te ponekod postavi kar nekaj let nazaj. Užitek je sedeti na prijetnem trgu neznanega mesta, srebati vino in pustiti da ti duša kraja zasvoji telo. Najslajši užitek pa seveda pride na koncu, ko se potovanje že konča. Kaj je to? To so ljudje, ki te pričakajo doma toplih objemov in žarečih oči. To so družina in prijatelji, ki ti v takih trenutkih dajo vedeti da te imajo radi. In ob prihodu domov se pojavijo še ostali drobni užitki: to je mamina goveja juhca, kavice s prijatelji, naša pokrajina in topla domača postelja. Pa seveda ne smem pozabiti slik s potovanja, ki jih z veseljem pregledujem in po mislih mi že hodijo misli: ‘kateri užitek si bom privoščila v naslednje – Šrilanko, Turčijo, Argentino …’'

Vsem trem čestitamo!

Kam po zasluženo nagrado?

Nagrajenci boste nagrade lahko prevzeli v internih trgovinah Ljubljanskih mlekarn v Ljubljani ali Mariboru:

  • Diskontna prodajalna Ljubljana, Tolstojeva 63, 1000 Ljubljana
  • ali Diskontna prodajalna Maribor, Osojnikova ulica 5, 2000 Maribor.

Vsi ostali sodelujoči pa s svojim prispevkom seveda še naprej sodelujete tudi v izboru od našega uredništva neodvisne žirije, ki jo sestavljajo Vesna Milek, Selina Ambrož in Aljoša Bagola.

Kaj pa je zate užitek?

Akcija vpisovanj v Knjigo užitkov ostaja še naprej aktualna.

Sodeluj tudi ti!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri