Se kdaj vprašaš 'Kaj pa jaz?'

Res je lepo, če skrbiš za druge in prevzemaš tudi del njihove odgovornosti. Ampak vedi, da obstajajo tudi meje!

7. 3. 2014

Pogosto smo prav ženske tiste, ki se čutimo odgovorne za vse in za vsakogar. Ko pridejo naši moški domov razdraženi zaradi dogajanja v službi, ne prenašamo le njihove slabe volje, temveč naredimo vse, da bi jih le razvedrile.

'Rešiteljica' vseh in vsakogar

Vlogo 'pomagača' rade prevzamemo tudi v širši družini. Če se mama in sestra spet skregata, si najbrž vzameš ure in ure časa, da se po telefonu pogovoriš z obema, le da bi ti nekako uspelo zgladiti spore med njima.

Tega se naučimo že kot deklice, pogosto pa se tudi zgodi, da se čutimo krive za stvari, za katere sploh nismo odgovorne.

Se čutiš nekako dolžna, da posušiš solze, kjerkoli se pojavijo? Za vsemi temi dejstvi in znaki se pogosto skriva strah pred soočenjem in pred tem, da bi ostala sama.

Imej lastna stališča

Zapomni si, da sveta ne bo konec, če se boš znala postaviti zase, znala potegniti meje in reči ne. Kdor se postavi zase, uživa več spoštovanja kot tisti, ki je na voljo vedno in ob vsaki priložnosti.

Nič ne bo narobe, če boš glasno povedala svoje mnenje.

To seveda ne pomeni, da se moraš spremeniti v egoistično bojevnico in zaščitnico lastnih interesov, toda naučiti se moraš dobro presoditi, za kaj boš prevzela odgovornost in znala reči: 'To pa ni moja stvar'.

Obdaj se z ženskami, ki si prav tako želijo razviti svojo moč. Reci si:

"Sem odrasla ženska, ki trdno stoji na svojih nogah. Lahko se postavim zase!"

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri