Samozavest serijsko!

Notranji občutki in čustva nadzorujejo naše vedenje, a pozor: obstaja tudi obratna smer – z drugačnim obnašanjem se lahko prikoplješ do samozavesti!

28. 5. 2013

Spreminjanje fizičnega vpliva na čustveno

Splošno mnenje, da je oseba, ki navzven deluje samozavestno, tudi navznoter trdna, je daleč od resnice! Res pa je, da se ob pokončni drži, ki izraža samozavest, lahko vsak počuti bolj samozavestno. Torej, pojdiva lepo po vrsti in začniva spreminjati tvoje današnje počutje … na bolje!

Samozavestna govorica telesa: je ključ do uspeha!

Če se boš prisilila k nasmehu, se boš počutila bolj srečno. In če boš prisilila svoje telo, da zavzame bolj samozavestno držo, se boš tako tudi počutila! To obdrži v spominu in naredi naslednje:

  • 1. Postavi se pokončno!

Oguljena fraza naših babic, ki pri samozavesti še kako pomaga. Zravnaj hrbet in potisni prsi naprej (s tehtnim razlogom, seveda!), pokaži svojo polno višino in opazuj okolico … V očeh drugih boš takoj postala bolj vplivna in mogočna.

  • 2. Brado gor!

Dvigni glavo in iztegni vrat, zravnaj pogled tako, da boš dvignila brado malce višje kot jo imaš običajno. Ne skrbi, da bi izpadla ošabna, samo bolj odločna boš videti.

  • 3. Nasmehni se!

Če se boš smejala, boš bolj srečna! Smeh je nalezljiv, zato sega lahko tudi sama od sebe nalezeš! Če se težko pripraviš do smeha, poskusi naslednje: med zobe stisni pisalo za 15 minut – po tem času boš zagotovo imela občutek, da si bolj srečna. Priuči se te smejalne razvade, ki bo podprla tvojo samozavest!

  • 4. Odpri oči!

Odpri se svetu, oči so namreč ogledalo duše. Če te bodo ljudje lahko pogledali globoko v oči, boš delovala dostopno in vsak se ti bo zaupal!

  • 5. Upočasni ritem!

Če stvari rada počneš na hitro, se ustavi in začni vaditi pomirjanje nemirnega duha! Samozavestni ljudje redko hitijo in se ne izpostavljajo stresu. Če boš malce bolj počasna, boš veljala za bolj premišljeno!

Ko boš imela popolno kontrolo nad svojim telesom, se bo pokazalo, da imaš lahko pod nadzorom tudi svojo notranjost.

Ne čakaj na spremembe, poskrbi, da se bodo zgodile še DANES!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri