S tortico zbirali dobrodelna sredstva (Rožnati oktober)

Družba Hit se je v preteklem mesecu pridružila podpornikom akcije »Rožnati oktober«, ki jo z namenom osveščanja o raku dojk, v Sloveniji tradicionalno organizira združenje Europa Donna. V rožnati barvi je zasijala Hitova Perla, v Perlini kavarni Dolce Vita pa so s prodajo priložnostne tortice zbirali dobrodelna sredstva.

S tortico zbirali dobrodelna sredstva (Rožnati oktober) (foto: Unsplash.com/Alexandra Kusper) Unsplash.com/Alexandra Kusper
15. 11. 2018

Ob zaključku »Rožnatega oktobra« so v Perlini kavarni Dolce Vita predali donacijo združenju Europa Donna Slovenija

Igor Zlatoper, vodja igralniško-zabaviščnega centra Perla, je ob tem izrazil zadovoljstvo, da so skupaj uspeli izpeljati pobudo, ki je prišla iz vrst sodelavcev. »V oktobru smo prodali preko tristo tortic »Jesenska pripoved in del izkupička, kot smo obljubili na začetku akcije, danes predajamo namenu,« je povedal Zlatoper.

 

Tanja Španić, predsednica združenja Europa Donna Slovenija, je ob prejemu donacije povedala, da bodo vsa sredstva, zbrana v oktobrski akciji, namenili za psihosocialno podporo bolnicam in njihovim družinam, kjer posebno pozornost posvečajo otrokom obolelih mater.

Kajti, kot pravi Španićeva, »prevečkrat pozabljamo, da ko za rakom zboli telo, zboli tudi duša, s čimer se soočajo tudi najožji družinski člani obolelih, otroci pa so pri tem še posebej ranljivi.« 

V družbi Hit bodo sodelovanje z združenje Europa Donna Slovenija nadaljevali tudi z organizacijo delavnic in predavanj za zaposlene. 

Ob predaji donacije v višini šesto evrov so skupaj pokusili tudi tortico »Jesenska pripoved« s podpisom slaščičarke Milene Peranović, barista Tomi Pance pa je gostom predstavil svojo najnovejšo kreacijo s kavo »Jesensko nebo«.

V podporo Društvu diabetikov Nova Gorica bodo Perlino fasado v sredo, 14. novembra, osvetlili v modro in tako obeležili Svetovni dan diabetesa. Ob tej priložnosti pa bodo Perlini slaščičarji poskrbeli za novo presenečenje, diabetično torto.

Fotografije: Hit, Unsplash.com/Alexandra Kusper