Prihajajo praznični dnevi in maslo je vse bolj prisotno v domačih kuhinjah.
Ali se tudi ti potem tepeš po glavi, zakaj ga nisi že prej dala iz hladilnika, da ne bi bil tako trd? Takrat je velikokrat pretrd za kakršnokoli mazanje ali peko. Nato moramo čakati ali pa ga segreti v mikrovalkovki, kar pa je zelo nadležno.
Ampak mikrovalkova ni tvoja edina rešitev. Preveri preostale TRIKE!💡
- V manjšo posodo nalij vrelo vodo in jo tam pustite kakšno minuto ali dve. Nato vodo odlijte in v vročo posodo postavite košček masla. Le v dveh minutah se bo že bistveno omehčal!
- Pripravi si dve posodi. V eno položi maslo, nato pa to posodo postavite na drugo posodo, v kateri vre voda. Vroča para bo zmehčala maslo, za hitrejše mehčanje pa maslo nareži na manjše koščke.
Anamaria Goltes se je po dolgem času pojavila na TEM pomembnem dogodku v Sloveniji (in to BREZ Luke Dončića)
3. Uporabiš lahko tudi strgalo za sir. Zanimivo, kajne? Trdo maslo naribaj za rezilih, ki je na primer namenjeno ribanju mehkega sira. Če ga boš naribala, se bo hitreje zmehčalo in bo uporabno tako za mazanje kot tudi za peko peciva.
Pa dober tek! 😋
"Preselil sem se k punci, nato pa v njeni omari odkril ZBIRKO ..." (izpoved šokiranega fanta)
Fotografije: Profimedia