Se ti je fuuul zaluštal PIRE KROMPIR, pa nimaš krompirja? Našle smo RECEPT, ki je obnorel splet

Jaaa, čisto resno mislimo! 😅 Nimaš krompirja in vseeno želiš jesti pire? Ni problema.

Se ti je fuuul zaluštal PIRE KROMPIR, pa nimaš krompirja? Našle smo RECEPT, ki je obnorel splet (foto: Profimedia) Profimedia
12. 3. 2023

Uporabniki TikTok-a so iznašli popoln trik za zmečkanje krompirjevega čipsa v soparno skledo pire krompirja, brez lupljenja, brez kuhanja, brez sekljanja in zelo malo zmečkanja.

Tehnika temelji na instant krompirjevem pireju, ki so dehidrirani krompirjevi kosmiči, pomešani z vročo tekočino, da se naredi puhasta priloga. 

Začni s svojim najljubšim krompirjevim čipsom. Tanko narezan čips, kot je Lays ali njegovi primerki, se dobro obnese, ker se zlahka raztopi.

@SamTheCookingGuy priporoča razmerje tridesetih gramov krompirjevega čipsa (po masi, ne prostornini) na skodelico vrele vode.

@samthecookingguy My latest cooking hack that you need to try NOW - Mashed Potato Chips 🙂 #cooking #foryoupage #food #recipe #cookinghack #foryou #mashedpotatochips ♬ original sound - SAM THE COOKING GUY

Vsekakor se lahko poigraš z razmerjem, odvisno od čipa, ki ga uporabljaš, in na poti dodajaš več čipsa ali vroče vode. 

Zavremo vodo in vanjo stresemo čips, ki jih rahlo zdrobimo z žlico, ko udarijo v vodo. Ko boš mešala nekaj minut, boš videla, da bo tvoje ustvarjanje začelo spominjati na pire krompir.

Zdaj dodaj približno četrtino skodelice smetane ali mleka, da bo ta pire krompir bogatejši in bolj podoben izvirni različici.

Nekatere različice recepta se začnejo s kuhanjem krompirjevega čipsa v toplem mleku, tako da je krompir že v prvem koraku prežet z bogatim okusom.

Druga različica doda nekaj masla v prvotnem procesu kuhanja, tako da je krompir že od začetka poln.

Ko so vse sestavine skupaj, pire zajemi in ga postrezi. Po želji potresi s koščkom masla ali s sirom.

Vir: Real Simple

Preberi še: Pozabi ameriške palačinke! To so NAJMEHKEJŠE palačinke, kar jih boš kadarkoli jedla (recept)

Priporočamo tudi: Ti MASLENA KREMA za sladice nikoooli ne uspe? S tem TRIKOM bo popolna!