Romantične ideje

V krajih s snegom so zagotovo že narejene proge, kamor se lahko prideta sankat sama ali prek kakšnega podjetja, kjer vaju z avtom peljejo na vrh in posodijo sanke, če nimata svojih.

26. 11. 2009

Odpravita se na kakšen zastonj koncert (ki jih bo ob svetovnem dnevu boja proti aidsu zagotovo veliko), se sprehodita po praznično obarvanih stojnicah in si privoščita skodelico kuhanega vina.

Preživita dan v eskimski vasi (na Krvavcu ali Rogli) in ga končajta s spanjem v igluju za dva, kar sicer ni najbolj poceni, je pa doživetje posebne vrste. Rezervacije www.eskimska-vas.si.

Če še nimata vseh daril, bo nakupovanje v drugem mestu kot nalašč za vaju. Če sta iz Ljubljane, se odpravita v Maribor ali Celje in obratno.

Odpravita se gledat jaslice recimo v Postojnsko jamo, za še več idej, na primer žive jaslice v ledu, pa pobrskajta po spletu.

Privoščita si novoletno rajanje s štirimi zvezdicami. Prestižne, a sploh ne drage novoletne aranžmaje najdeta na strani www.nye.si ali v poslovalnici na Trubarjevi 52 v Ljubljani.

Posebni detajli

Naj tvoja darila izstopajo že zaradi drugačnega ovijalnega papirja. Steklenico za (fantovega ali svojega) očeta lahko zaviješ v papir njegovega najljubšega časopisa in zavežeš s pentljo žive barve; fantovo darilo ovij v zemljevid kraja, ki si ga želiš obiskati z njim; darilo za prijateljico pa v enobarvni papir, ki ga poudariš z okrasnim trakom v kontrastni barvi.

Praznična dekoracija

V decembru skoraj vsi okrasimo svoje dnevne sobe, na kopalnico pa pozabimo. Lep okras v njej so okrasne krogle v stekleni posodi, ki jih lahko postaviš na rob kopalne kadi ali malce vejo polico. e te nimaš, pa lahko krogle na razlino dolgih vrvicah obesiš z lui. Seveda pa bo taka dekoracija zažgala tudi kot središni kos na tvoji jedilni mizi.

Ne spreglej!

Izvirno darilo

Nekaj ti jih predstavljamo na straneh 126, 128 in 130, še več pa predlagamo v naslednjih vrsticah: