Roman Kejžar: Tek je način življenja

Na pragu poletja so številni obuli tekaške copate in nekateri pod okriljem projekta Moja olimpijska norma tudi stopili v čevlje olimpijskih junakov. Da bi tekačem, ki sodelujejo v projektu, uspelo osvojiti svojo olimpijsko normo, imajo podporo ekipe strokovnjakov. Del te je trikratni slovenski olimpijec in trener uspešnih maratoncev Roman Kejžar. 

Roman Kejžar(desno) pod okriljem projekta Moja olimpijska norma spodbuja udeležence k teku. (foto: Aleš Fevžer) Aleš Fevžer
19. 6. 2017 | Promocijsko sporočilo

Več kot 500 športnih navdušencev med aprilom in junijem trenira po programu, ki ga je zanje zasnoval najuspešnejši slovenski maratonec Roman Kejžar: »Projekt Moja olimpijska norma je namenjen vsem ljubiteljem športa, ki želijo na lastni koži izkusiti, kako se počutijo olimpijski junaki. Je tudi spodbuda za tiste, ki morda nekoliko težje obujejo tekaške copate. Cilj je udeležencem pokazati, da tek ni nič strašnega. Cooperjev test, ki ga bodo tekači pretekli na zaključnem dogodku 18. junija v Ljubljani, je priložnost za samopotrditev, da je meja, ki so si jo zastavili, dosegljiva.Tek je način življenja. Gre za vztrajnostno preizkušnjo, priložnost za okrepitev samozavesti inizboljšanje telesne pripravljenosti.«

Pomena vztrajnosti, podpore športnikov ter spodbujanja aktivnega življenjskega sloga se zavedajo tudi v družbi The Coca-Cola Company. Ta je partnerica projekta Moja olimpijska norma, ki ga že drugo leto zapored organizira Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez. Hkrati ohranja najdaljši neprekinjen odnos z olimpijskim gibanjem na globalni ravni.

S sklenitvijo štiriletnega sponzorstva z nacionalno olimpijsko organizacijo Coca-Cola v Sloveniji od leta 2017 širi olimpijski duh na slovenskih tleh in spodbuja aktivno športno udejstvovanje vseh generacij.

S pobudo #vednopodpiraj spodbuja slovenske potrošnike, da si drznejo sanjati najmogočnejše sanje skupaj s slovenskimi športnimi junaki in predvsem, da jih pri uresničevanju sanj brezpogojno podpirajo, v času vzponov in padcev.

Več na: www.coca-cola.si.