Rok Terkaj – Trkaj izdal knjižico Živ!

Trkaj je v knjižici (za katero pravi, da si želi, da bi bolj kot prodajna postala 'možganska uspešnica') zbral svoje najboljše zapise iz kolumne, ki jo je pred štirimi leti začel pisati za Delovo prilogo Ona.

20. 11. 2013 | Promocijsko sporočilo

Rok Terkaj – Trkaj je danes 30 letni Emcee, ki je svojo glasbeno pot začel pred desetletjem. V svoji karieri je ustvaril 4 albume:

  • V času enga diha,
  • Rapostol,
  • Pasož,
  • Vse je OK

in sodeloval na mnogih projektih s priznanimi glasbeniki, kot so KRS ONE, Gibonni, Planet Asia, Nermin Puškar, Janez Bončina Benč..., poleg tega pa je zelo aktiven tudi na področjih dobrodelnosti in aktivnega preživljanja prostega časa.

Je pobudnik zabave Blok Party, ki v domačem Savskem naselju dosega tradicionalno vrednost. In je eden izmed iniciatorjev kreativnega centra V.I.B.E., kjer se družijo mladi in kreativni talenti, ki želijo svoje znanje in talent ponesti preko domačih meja. Njegovo geslo je: Gremo, akcija!

V prostem času popotnik, aktivist in pisec, ki je že pred 4 leti začel pisati kolumne za Delovo prilogo Ona, kamor ga je povabila Sabina Obolnar.

S svojim značilnim stilom se je obdržal skozi vse letne čase, svoje najboljše zapise pa je 11. 11. 2013 izdal v posebno oblikovani knjižici, ki se imenuje Živ! Za ilustracije je poskrbela Dida Zakelšek, ki je tudi predlagala natis 'manjše knjige'.

V zapiskih so misli, ideje, o lepšem svetu, o pogledu na življenje, ki ga v vrvežu več ne opazimo, niti ne pomislimo, da obstaja drugačna pot razmišljanja in s tem dejanj.

"Zame Živ pomeni biti aktiven, pozoren, iti preko udobja v življenje, ki nas kliče z vsako možnostjo, dnem in nočjo,"  pravi Trkaj in želi, da bi knjižica, bolj kot prodajna uspešnica postala 'možganska uspešnica'.

"Če bo ena od misli komu spremenila pogled, bom zadovoljen."

Knjiga Živ! je izšla pod okriljem založbe Sanje, v posebni izdaji Luna.

"Zelo spoštujem trud te založbe, ki se bori, da slovenska kultura ostane in obstane tudi v težkih časih, ko ravno dejavnostim, ki nam dajejo našo drugačnost in pestrost, režejo krila. Zato jih razpiramo še bolj na široko."

Knjižico lahko naročiš preko e-maila trkajvsejeok@gmail.com ali Facebooka http://www.facebook.com/trkaj.

Bodite Živ!i!

Za konec še misel Roka Terkaja

"Kozarec je lahko napol poln ali napol prazen. Ne glede na vse, kar nam govorijo, kakšna je situacija, to ni zadosten razlog, da ne bi bili veseli, da smo živi, ker je življenje enkratno in neponovljivo. Čas, ki ga živimo, si lahko interpretiramo tako, kot nam drugi govorijo, ali pa sami zase. In jaz sem sam sebi rekel, da sem vesel, ker sem živ. To sporočilo bi rad delil med druge, med ljudi, ki z vseh koncev poslušajo le, kaj vse je slabo. Jaz pa iščem razloge, zakaj je dobro biti živ."

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri