Rok Terkaj, Marika Jevnišek in Lucija Ćirović za dobrodelnost v umetnosti

Kaj imajo skupnega ljubki kosmatinčki, znani Slovenci in umetnost? Pomoč sočloveku, navdušenost nad ustvarjalnostjo in seveda, ekskluzivno linijo pohištva s predznakom dobrodelnosti.

25. 11. 2015

Z umetnostjo navdahnjena zgodba je pritegnila tudi pozornost znanih, ki so se pretekli teden udeležili dobrodelnega dogodka s podelitvijo donacije. Belinka, večna prijateljica in oboževalka vseh barvnih palet, je poskrbela za tri unikatno poslikane klopi in v sodelovanju z umetniki Tejo Kleč, Meto Wraber in Teom Ivančičem dokazala, da ustvarjalnost nima meja. Umetniško poslikane klopi je Belinka prodala in izkupiček podarila Zavodu PET, ki izvaja terapije za izboljšanje kakovosti življenja s pomočjo psa.

Belinka

Belinka, član Skupine Helios, je v sodelovanju z umetniki ustvarila tri unikatno poslikane klopi, ki so bile javnosti prvič predstavljene na sejmu Ambient 2015.

Predmeti, kot so funkcionalno pohištvo, nam pogosto ne predstavljajo izziva, Belinka pa je dokazala, da je ustvarjalnost odličen kanal, ki spreminja naš pogled na svet. Pri odmikanju od »običajnega« se je osredotočila na les kot na edinstveni vir narave, ki ima svojo lastno energijo, teksturo in karakteristike. Te so služile za izhodišče trem umetnikom – ustvarjalcem, ki prihajajo iz različnih okolij in z različnimi pogledi na material, kot je les. Vsak med njimi je ustvaril umetnino, ki dokazuje, da lahko preprost kos pohištva postane središče dogajanja v določenem prostoru.

Belinka

Dobrodelnega dogodka so se udeležili tudi Rok Terkaj, Marika Jevnišek (Sevšek) in Lucija Ćirović. Igralec Jernej Kuntner, ki te dni pridno snema zgodbe za Usodno vino, je ob Belinkini donaciji Zavodu PET povedal, da je tudi sam velik podpornik dobrodelnosti in prostovoljstva ter da je naš svet z Zavodom PET lepši in bogatejši. Znani podporniki so se tudi sami osebno udeležili dobrodelnega dogodka, ki ga je vodila simpatična Maja Tratnik.

Belinka

Belinka je dobrodelni projekt, v okviru katerega je izdelala lesene klopi, začela že pred nekaj meseci, ko jih je podarila številnim otroškim igriščem in parkom po Sloveniji. Najmlajše in tudi malo starejše je razveselila v Ljubnem, Kranju, Novem mestu, Mozirskem gaju, Arboretumu Volčji potok, Bonifiki na Primorskem in ljubljanskem ZOO-ju ter v Črnučah. Tokrat pa je lesene klopi s pomočjo izvirne kreativnosti Teje Kleč, Mete Wraber in Tea Ivančiča spremenila v prava domišljijska sedišča in prikazala drugačno uporabo dekorativnih premazov za les. Njihove poslikave si lahko ogledate tudi na Facebook strani Belinke.