Zakaj dekleta v resnici hodimo skupaj na stranišče? Ja, zato!

Zakaj dekleta hodimo na stranišče v skupinah? Vsekakor ne zato, ker bi naši mehurji slučajno občutili potrebo ob istem času. Za vse, ki vas zanima ta misterij, sta Katie Frankhart in Alex Puzzolo pripravila zanimiv seznam razlogov.

Zakaj dekleta v resnici hodimo skupaj na stranišče? Ja, zato! (foto: Profimedia) Profimedia
17. 11. 2016

Stranišče je popolni prostor za opravljanje. Ko vprašaš prijateljico, ali mora na stranišče, to navadno pomeni »resnično ti moram povedati nekaj, česar ne smem povedati pred ostalimi«.

Popravki, popravki, popravki! Svoje prijateljice na stranišču potrebuješ zato, da si lahko od njih izposodiš ličila in da ti povejo, če so tvoji lasje videti v redu.

Pogovor o fantih. Opazila si luštnega fanta in tvoja prijateljica omeni, da ga pozna. To pomeni obvezen skupinski obisk na stranišču, saj moraš o njem izvedeti prav vse. Kdo je? Kako mu je ime? Ali je v zvezi? Kakšne možnosti imam pri njem? Stranišče je prostor številka ena za pogovore o najnovejši simpatiji.

Trenutek tišine. Prepričana si, da vsakič ob obisku kluba izgubiš sluh. Čeprav si celo noč zaposlena s plesanjem in pitjem, vedno obstaja nekaj, kar moraš prijateljici povedati takoj, ko je to možno. Navadno pogovor poteka tako: »Nekaj ti moram povedati« - »Kaj?« - »Kaj si rekla?« - »NE SLIŠIM TE!« - »Greva na stranišče«.

Žensko stranišče je popolni prostor za hiter pogovor s tvojimi prijateljicami.

Spodbujanje. Enkrat, ko si končno tam, kjer lahko slišiš tudi samo sebe, potrebuješ tisti spodbudni pogovor prijateljice. Je luštkan? Ali naj kaj naredim? Veš, da potrebuješ teh nekaj spodbudnih besed na straniščnem pogovoru, da bi bila bolj samozavestna in bi naredila prvi korak pri fantu, ki ti je všeč.

Deljenje alkohola. Ta tradicija je stara kot svet. Dame, me smo znane po tem, da v torbicah na skrivaj nosimo alkohol v klube in zlivamo »ta kratke« na stranišču. Halo, pa saj ni ženstveno, da bi to delale v javnosti.

Pobeg. Tisti čudni »stari ded« ti ne neha mežikat ali pa fant iz prvega letnika na vsak način hoče plesati s teboj. To je trenutek, ko nameniš prijateljici tisti pogled in ona takoj ve, da je čas za premor na stranišču. Edini prostor, kamor ti takšni čudaki ne morejo (oziroma naj ne bi) slediti, je žensko stranišče; na nek način so to naša majhna varna nebesa.

Potenje. Vse smo se že kdaj pretvarjale, da smo si elegantno in na skrivaj obrisale potno čelo ob laseh ali pa da smo se popraskale po nosu, medtem ko smo si v resnici pobrisale sijočo zgornjo ustnico. To preprosto ne deluje. Dekleta smo ljudje in se potimo kot vsi ostali. V klubih zaradi vsega kroženja telesne topline postane zelo vroče, poleg tega pa nosiš tudi svojo t.i. »booze sweater« (jopico, ki ti je ni žal, če se po njej polije alkohol).

Stranišče je popolni prostor, kamor se zatečeš, ko se potiš kot grešnik v cerkvi; brez skrbi se lahko obrišeš, brez da bi ostali vate strmeli in te gledali kot nekakšno žival.

Popravek podložkov. Ali poznaš tiste lepljive modrčke, ki so narejeni iz dveh delov blede, sintetizirane gume? Med potenjem pri plesu ti majhni podložki za prsi ne ostanejo tam, kjer bi morali biti. Stranišče je varen prostor za dekleta, ki si želijo popraviti vse svoje nepravilnosti na oblekah.

Tisto sekundo, ko vstopiš v žensko stranišče, zletijo vsa pravila skozi okno.

Majce gredo gor, krila gredo dol – medtem ko popravljaš svoja oblačila in postavljaš stvari nazaj na svoja mesta. Vsako dekle potrebuje prijateljico, da ji pove, če ima kje zataknjen wc papir ali če ji kje kaj gleda ven.

Priznanja. Žensko stranišče je dobesedno kot scena iz nanizanke. Odpreš vrata in zagledaš na eni strani dekle, ki joče zaradi smrti njene mačke, na drugi pa tisto, ki joče zato, ker je samska. Stranišče je prostor, kamor se dekleta odpravijo izpovedovati po tem, ko so spile preveč shark-vodk. To je kot terapija, s to izjemo, da ne sediš v čudaškem naslonjaču in govoriš z bradatim moškim.

Preverjanje realnosti oziroma t.i. reality check. Včasih potrebuješ samo reality check. Namesto, da te prijateljica okara pred vsemi ostalimi, te raje povleče v skrivnostni vrt, imenovan stranišče. To je prostor, kjer te prijateljice opozorijo, naj se zbereš in te spomnijo, da »si ne želiš, da se ta noč konča kot takrat, ko si spala v grmovlju«.

Počitnice samskih dam. Nič ni hujšega kot iti v klub in gledati pare, ki si celo noč skozi luči in umetno meglo strmijo v oči. Stranišče je kot mini dopust, kjer se samska dekleta zberejo in povežejo zato, ker so… hja, samske.

Spovednica. Tvoje prijateljice mislijo, da se v družbi vedeš čudaško, resnica pa je, da si ponesreči le preveč spila. Dve sekundi nazaj si bila še v redu, ampak kar naenkrat ti je fant v puliju postal nekako všeč. Preden postane prepozno, s prijateljicami smukneš na stranišče in jim poveš, da si spila več, kot si imela namen in da je njihova naloga ti zagotoviti, da čez noč ne narediš ničesar neumnega.

Strah pred tem, da bi kaj zamudila ali t.i. fear of missing out (FOMO). Nekatere zelo pomembne stvari se dogajajo na stranišču, ki jih ne želiš zamuditi – niti ene zamenjave tampona ali zgodbice o tem, kako sta dva šla narazen. Kljub temu da si zgodbo slišala že petkrat, je ne želiš zamuditi.

Poleg tega pa najboljše fotografije nastanejo v straniščnih ogledalih in na teh vsekakor ne želiš manjkati.

Vse prijateljice izginejo. To je tvoja najhujša nočna mora – končno se opogumiš, da greš sama na stranišče, nakar se vrneš in opaziš, da so vse prijateljice izginile… prav vsaka od njih. To je kot v filmu Taken – s to razliko, da tokrat gre za tvoje prijateljice, ugrabitelj pa je taksist Miha.

Po tem članku prevedla in priredila Nika Švajncer 

Preberi še: Zakaj so moški z ženskimi prijateljicami boljši partnerji ali pa odkrij 7 namigov za dobro voljo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri