Našle smo recept za naaajboljše NJOKE, kar si jih kadarkoli jedla (izvoli ga TUKAJ)

Mmmm, še malce omake in kosilo je pripravljeno!

Našle smo recept za naaajboljše NJOKE, kar si jih kadarkoli jedla (izvoli ga TUKAJ) (foto: Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo) Profimedia, Obdelava: Cosmo uredništvo
18. 3. 2023

Ta recept za okusne njoke je nastal po zaslugi gastro blogerke Nasje Duplančić, v družini katere se recept prenaša iz roda v rod.

Poskusi ga še danes - najbolje se poda k bogati, mesni omaki.

Z njim boš navdušila svoje najbližje in jih popolnoma očarala s svojim naslednjim nedeljskim kosilom!

Sestavine (za 60-70 kosov):

 • 4 veliki krompirji (rdeči)
 • gladka bela moka po potrebi približno 150 g
 • 1 jajce
 • 1 žlica masla
 • sol

Priprava:

 1. Krompir z lupino kuhaj 1 uro ali manj (preizkusi z vilicami, ali je pečen). Olupi jih in še tople pretlači z vilicami.
 2. Damo jih v skledo, posolimo, dodamo maslo in jajce ter s prsti dobro pretlačimo, da se vse lepo poveže. Prisipavaj moko, dokler ne dobiš mehke kroglice, ki jo lahko primeš, ne da bi se prijela na prste.
 3. Ne vsuj takoj vse moke, kasneje jo boš zlahka dodala.
 4. Testo prestavimo na pomokano delovno površino in nežno pregnetemo ter oblikujemo kepo. Razdelimo ga na 4 dele in vsakega zvaljamo v tanek svaljek.
 5. Njoke narežemo.
 6. Ta stopnja ni potrebna, če ne želiš - to je postopek valjanja njokov po ribežu. Na ta način njoki dobijo luknjice in vdolbino, da se bo omaka bolje povezala z njoki. Tako so veliko bolj sočni in okusni.
 7. Njoke kuhamo v osoljeni vreli vodi, dokler ne priplavajo na površje (približno 2-3 minute). S cedilom jih poberemo ven in damo v skledo.
 8. Takoj, ko jih vzameš iz vode, jih malo prelij z omako in premešaj, da se ne primejo, ali pa jih le pokapaj z malo masla ali olivnega olja.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Se ti je fuuul zaluštal PIRE KROMPIR, pa nimaš krompirja? Našle smo RECEPT, ki je obnorel splet

Priporočamo tudi: TAKO se najenostavneje znebiš ČIGUMIJA, ki se ti je zalepil na oblačilo ali podplat (upsss!)