RECEPT: Božanska nutellina torta iz samo 2 sestavin (v le 30 minutah)

Malce pregrehe ne škodi nikoli, še posebej, če ta vključuje Nutello! 😍 

RECEPT: Božanska nutellina torta iz samo 2 sestavin (v le 30 minutah) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 5. 2020

Med brskanjem po spletu smo tako našli recept za slastno torto, ki vsebuje le dve sestavini;  Nutello in jajca.

Odločili smo se, da ga delimo s tabo - če morda kdo od tvojih najbližjih kmalu praznuje kakšen življenjski jubilej, je to zagotovo "taprava" sladica, s katerim ga boš nadvse razvedrili. 

Recepta za torto iz samo dveh sestavin se je domislila Andrea Sorandis, ki ima svoj kulinarični blog Petit Cook. "Ta torta je narejena v 30 minutah, recept pa je zelo preprost," pravi Andrea.

Za nutellino torto potrebuješ:

  • 4 velika jajca (ali 5 srednje velikih)
  • 240 gramov nutelle

Andrea sicer sama naredi ta okusen čokoladni namaz iz lešnikov, temne čokolade, rjavega sladkorja, olivnega olja in svežega mleka, a končni rezultat bo enak, če Nutello za torto kupiš v trgovini.

Postopek za pripravo torte pa je sledeč:

  • Nutello zlij v veliko skledo in jo pogrej v mikrovalovni pečici za 30 sekund.
  • V isto posodo dodaj tretjino jajc, ki si jih predhodno penasto umešala.
  • Vse skupaj mešaj, dokler ne nastane enotna masa. Pri tem uporabi žlico, ne pa mešalnik.
  • Potem isto ponovi z drugo tretjino umešanih jajc, nato pa še z zadnjo tretjino.

Ko si končala z mešanjem, kalup za torto namaži z maslom. Lahko uporabiš tudi papir za peko, da se masa ne prime za kalup. Potem je na vrsti tretja, končna faza: peci v pečici od 20 do 25 minut. Ko je torta pečena, jo pokrij s krpo in pusti, da se ohladi.

Sredica torte je mehka - če hočeš, da je bolj čvrsta, torto peci še dodatnih pet minut. Okrasi jo po okusu in postrezite.

TUKAJ si lahko pogledaš še video:

Fotografije: Profimedia

Preberi še: Izvoli noro preprost RECEPT za PUHAST kruh iz samo DVEH sestavin 🥖

Priporočamo tudi: RECEPT: Božanska veganska ČOKOLADNA torta BREZ jajc in mleka je vse, kar ta hip potrebuješ! 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri