Fotografska razstava World Press Photo na Dunaju

V dunajski galeriji Westlicht bodo od 9. septembra do 9. oktobra na ogled najboljše fotografije lanskega leta, ki so bile izbrane na mednarodnem fotografskem natečaju World Press Photo.

13. 9. 2011

Fotografska razstava prikazuje največje dosežke mednarodnega fotoreporterstva preteklega leta, ki jih je izbrala trinajstčlanska mednarodna žirija Fundacije World Press Photo s sedežem v Amsterdamu. Potujoča razstava ponuja vpogled v najpomembnejše dogodke in dramatične trenutke, ki so zaznamovali leto 2010. Razstavljene fotografije so razdeljene na pet tematskih sklopov: politika, šport, kultura, okolje in znanost.

Zmagovalna fotografija

Afganistanka Bibi Aisha

Za najboljšo fotografijo leta 2010 je bila razglašena fotografija južnoafriške fotografinje Jodi Bieber. Ta prikazuje 18-letno Afganistanko Bibi Aisho, ki so ji Talibani odrezali nos in ušesa, ker je pred nasilnim možem zbežala nazaj k svoji družini. Rešili so jo ameriški vojaki in jo odpeljali na psihično zdravljenje in plastično operacijo v ZDA.

Fundacija World Press Photo že od leta 1955 vabi fotoreporterje s celega sveta, da se udeležijo tega največjega in najprestižnejšega fotografskega tekmovanja.

Letos je neodvisna žirija od 5.847 prijavljenih profesionalnih fotografov iz 125 držav ter 108.059 prejetih fotografij nagradila 56 fotografov 23 različnih narodnosti.

Razstavo si je na Dunaju lani ogledalo 16.000 obiskovalcev, v vseh 45 državah, kjer je gostovala, pa kar 2,5 milijona.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri