Razstava knjižnih dragocenosti - Skrito znanje

Zveza bibliotekarskih društev Slovenije in Sekcija za specialne knjižnice ZBDS pripravlja v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije odprtje zanimive razstave knjižnih dragocenosti iz zbirk ljubljanskih specialnih knjižnic.

6. 11. 2013

Razstava, ki bo v Narodnem muzeju Slovenije – Metelkova na ogled do 29. novembra, bo na ogled postavila nekaj najdragocenejših knjig od 15. do 18. stoletja, ki jih hranijo ljubljanske specialne knjižnice.

Skrito znanje na vpogled javnosti!

Razstavljenih je kar 28 knjig iz sedmih specialnih knjižnic (Centralna pravosodna knjižnica, Knjižnica Inštituta za novejšo zgodovino, Inštitut za zgodovino medicine Medicinske fakultete, Knjižnica Narodnega muzeja Slovenije, Knjižnica Prirodoslovnega muzeja Slovenije, Biblioteka SAZU in Knjižnica Slovenskega šolskega muzeja).

Ogledati si je mogoče dela Petrarce, Plinija in številnih drugih izobražencev, ki so pomembno vplivali na kulturno podobo Evrope in tudi Ljubljane.

Knjige, med njimi so tri inkunabule, so nekaj posebnega zaradi svoje starosti, vsebine in izdelave. Prav tako je zanimiv tudi izvor knjig, saj so v k njižnice prišle iz rok nekaterih znanih Slovencev, rodbin in društev. Tokrat bodo prvič na ogled tudi nekatere še nerazstavljene in v trezorjih zaprte knjige iz manj znanih specialnih knjižnic.

Lepo vabljena!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri