QR-koda na tradicionalnem pohodu okoli žice

Že 56. pohod okoli žice v v Ljubljani bo letos popestrila posebna akcija, ob kateri bo sicer 35 kilometrov dolga pot okoli žice letos gotovo minila kot bi mignil.

7. 5. 2012

#dpot2012 je zabavna dopolnitev tradicionalnega pohoda Pot ob žici, ki bo v Ljubljani organiziran konec tedna, od 10. do 12. maja.

Avtorji akcije #dpot2012 so pohodu želeli dodati izvirno digitalno komponento, s katero bodo pri udeležencih pohoda spodbujali njihovo lastno kreativnost in z njo izdatno zabavali drug drugega.

»Pohod ni samo fizična rekreacija, je tudi psihološka vaja. Človek ima veliko časa in zgodbe so lahko zanimiva popestritev za možgane,« pojasnjuje avtor ideje, Domen Savič.

Naloga za sodelujoče je preprosta:

  • Napišeš zgodbo in jo razdeliš na toliko delov, kolikor kontrolnih točk misliš osvojiti. Besedilo zgodbe razdeliš na 250 znakov dolge kose in iz njih na spletnem naslovu http://qrcode.kaywa.com/ narediš QR kodo.

»Akcijo podpiramo tudi organizatorjih pohoda Pot ob žici, tako da bo na vsaki kontrolni točki posebna tabla, kamor bodo lahko uporabniki prilepili svoje zgodbe,« pojasnjuje Gojko Zalokar, direktor prireditve, »po pohodu pa jih bomo objavili v elektronskem zborniku.«

Posameznih delov zgodb ne pozabi podpisati, da bodo ostali lahko lažje sledili njenemu toku. Zaradi prostorskih omejitev lahko zgodbo podpišeš s šifro.

Če želiš, da bo tvoja celotna pripoved po pohodu objavljena v spletnem zborniku, jo pošlji še na domen@5do9.net.

Več na www.pohod.si