Puppetzi osvojili žirijo in gledalce

Dolenjska skupina Puppetz je zmagovalec oddaje Band Start up. Njihovim ritmom se ni mogla upreti stroga žirija in ne še bolj strogo občinstvo.

4. 10. 2007

Coca-Cola Band Startup je mednarodni projekt, ki teče v 19-ih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji.

Glasbeno poletje

Minulo poletje si lahko na kanalu A sproti spremljala najnovejšo glasbo, ki so jo z objavljanjem skladb na www.coca-cola.si predstavljale različne glasbene skupine. Odziv na oddajo pa je menda izjemen.

V mednarodnem okviru je v manj kot enem letu svojo glasbo naložilo na splet že več kot 8.000 bendov iz celotne Evrope, med njimi tudi več kot 100 slovenskih ustvarjalcev, tako da njihov glasbeni arhiv trenutno že zajema več kot 17.000 skladb, ki jih je poslušalo več kot milijon uporabnikov.

Naj v Sloveniji so Puppetz

Minuli petek pa smo v konkurenci enajstih glasbenih skupin, ki so se predstavile skozi oddajo Band Start up, dobili tudi prvega slovenskega zmagovalca.

Izkazalo se je, da je to - po mnenju tako žirije kot občinstva - dolenjska skupina Puppetz, ki igra new wave rock. Sestavljajo jo kitarist Nejc, vokalist Bojan, bobnar Blaž, basist Jani in kitarist Miha. Njihove skladbe bi lahko umestili v zvrst nu-metala z dodatkom melodičnega vokala in elektronskih ritmov. Fantje so izjemno sinhroni in glasbo ne doživljajo samo kot hobi, temveč je to zanje način življenja. Zanimivo je tudi, da gre za band, ki je nastal preko chata, a se jim oddaljenost ne zdi ovira temveč dodatna motivacija.

Posneli bodo glasbeni spot

Puppetzi so z zmago osvojili tudi snemanje glasbenega spota, simbolično nagrado pa jim je predal predstavnik podjetja Coca-Cola Slovenija Clemens Brugger, ki je zadovoljen dejal: »Puppetzi so izjemen band! Prepričan sem, da bodo uspeli tudi v mednarodnih vodah.«

Oglasno sporočilo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri