Prvi bienale slovenske neodvisne ilustracije

Vse do sredine decembra bo v Ljubljani potekal prvi Bienale slovenske neodvisne ilustracije, ki velja za prvega promotorja sodobne slovenske neodvisne ilustracije, njenih ustvarjalcev in kontekstov.

5. 11. 2007

Zakaj?

Organizatorji bienala želijo z inovativnim in svežim pristopom re-definirati ustaljene okvire tradicionalnih razumevanj sodobne ilustracije in njenih kontekstov.

Kdo?

Po izboru organizatorja Treteroke, se bo na bienalu predstavilo več kot 30 izbranih slovenskih avtorjev mlajše generacije, ki so na svojem področju dosegli opazne rezultate in pripomogli k redefiniciji in razširitvi uporabe ilustracije.

Kje?

Več kot 10 razstav, projektov, predstavitev in drugih akcij bo razpršenih po različnih galerijskih in javnih prostorih naše prestolnice. Kje vse, si poglej tukaj.

Kaj?

Avtorji se bodo predstavili z neodvisno ilustracijsko produkcijo, ki nastaja izven ustaljenih publicističnih okvirov. Z ilustracijo, ki ni ujeta zgolj v knjižne ali založniške parametre, temveč se povezuje praktično z vsemi mediji sodobnih likovnih praks; je eksperimentalna in se pojavlja v različnih medijih, multimedijih in animaciji, stripu, oblikovanju, ulični umetnosti, umetniških konceptualnih projektih itd.

Več si poglej na www.bienaleneodvisnih.com.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri