Protest z rožnatim perilom

Potem, ko je Indijo pretresel napad okostenelih desničarjev nad nič hudega slutečimi ženskami, ki zahajajo v tamkajšnje bare, je skupina aktivistk že obljubila skorajšnji protest ...

10. 2. 2009

... zadrtim konzervativcem bodo na valentinovo poslale seksi rožnato spodnje perilo.

Svobodomiselnost vs. nazadnjaštvu

Na Facebooku se je v protest zoper tovrstno nazadnjaštvo povezalo okoli 5000 ljudi v skupino imenovano kar Konzorcij v bare zahajajočih, lahkoživih in naprednih žensk.

Znotraj te skupine se je našlo tudi nekaj trdno odločenih žensk, ki bodo na valentinovo v protest odposlale pakete rožnatega perila na naslov konzervativne skupine Sri Ram Sen, ki ji pripisujejo nasilne napade na ženske izpred meseca dni. Tarča napadov so bile ženske iz mesta Mangalore, nacionalne televizijske kamere pa so s posnetki, na katerih skupina moških vleče iz barov panične ženske, jih preganja po ulici in brezdušno pretepa, šokirale domala celo Indijo. Zaradi napadov na ženske je bilo aretiranih več kot 30 ljudi, še poroča BBC.

'Lokali niso za ženske!'

Vodja omenjene skupine Pramod Mutalik, ki je trenutno na pogojni prostosti prav zaradi teh napadov, še naprej glasno protestira, češ da se za ženske ne spodobi, da bi zahajale v bare. Napovedal je tudi, da bodo pozvali moške, da naj prav na valentinovo protestirajo zoper zadrževanje žensk v lokalih.

Rožnata iniciativa se ne da!

Na drugi strani pa je predstavnica aktivistk, Nisha Susan, za BBC povedala:

"Rožnato barvo smo izbrali, ker je radoživa."

Susan je še povedala, da bo skupina do valentinovega najverjetneje zbrala vsaj 500 kosov rožnatega perila in to iz cele države ter jih v paketu poslala v pisarno gospoda Mutalika v mestu Hubli.

Oglej si šokantni video preganjanja Indijk, ki so si upale stopiti v lokalne bare!