Ah, testenine! Obrok, ki vedno polepša dan, še posebej zaradi svoje enostavne priprave in njegove okusnosti.
Seveda si ne moramo predstavljati testenin brez okusne omake, ki spada zraven - testenine in dobra omaka sta kombinacija za popolno uživancijo za brbončice!
Pa vendar se lahko tudi zgodi, da omaka enostavno ne 'paše' zraven in celotna jed ne izpade tako dobro. Vendar se ti s pomočjo nasveta profesionalnega kuharja to ne bo nikoli več zgodilo!
Kot je ugotovil strokovnjak za testenine pri Monte's Fine Foods, bi lahko razlog za neokusnost testenin tičal v tem, da nisi dobro pripravila omake.
Oziroma, da si napravila napako, ki jo počne veliko ljudi - dodala si omako testeninam in ne testenine omaki!
Ko dodaš testenine omaki, moraš namreč dodati samo še malo vode in vse skupaj se bo povezalo v okusno harmonijo.
"Testenine zaključi s kuhanjem, ko so al dente, nato pa jih dodaj v omako, da se vpijejo in dovolj zmehčajo. Dodajanje vode za testenine bo pomagalo pri tem procesu," je pojasnil strokovnjak.
Video si poglej TUKAJ:
@montes.sauce #1 mistake people make when cooking pasta #MontesSauce #recipesoftiktok #pasta #fyp #foodie ♬ Umm yeah ft Lil Jon - misc mashups