Priporočamo v poletno branje: Poljubi žabo!

Ličen mali priročnik Poljubi žabo je prava mala zakladnica praktičnih in preizkušenih strategij spreminjanja negativnega mišljenja v pozitivno.

19. 6. 2012

Avtorja priročnika, ki je pravzaprav nadaljevanje super uspešnice Pojej živo žabo!?, sta Brian Tracy, poklicni govorec, vodja seminarjev in svetovalec, in Christina Tracy Stein, klinična psihologinja ter zakonska in družinska terapevtka.

12 načinov spreminjanja

Iz negativnega mišljenja v pozitivno!

Knjiga in v njej opisane strategije spreminjanja negativnega mišljenja v pozitivnega so rezultat tako osebnih izkušenj avtorjev kot tudi njunih številnih slušateljev in bralcev po vsem svetu.

Kaj si torej lahko obetaš od lične male knjižice z ljubko žabico na naslovnici? Ne le to, da bo njen mali format prav priročen za v boršo, ki jo boš vzela s seboj na plažo, ampak ti bo na jasen, pronicljiv in duhovit način pomagala spremeniti tvoj način mišljenja - in to v pozitivnega, se ve.

Pripravi se, da odkriješ v sebi princeso (oziroma princa, če jo bo bral fant), pa četudi si doslej mislila, da se je v tebi skrivala le nekakšna žaba ;)

7 resnic o vsakem izmed nas

Bi torej rada našla razlog za svojo srečo oziroma nesrečo, za uspeh oziroma neuspeh, zmage oziroma izgube? Avtorja knjige te izzivata, da se poglej v najbližje ogledalo!

Kaj si misliš o človeku, ki ga gledaš pred sabo? Prav to, kar v danem trenutku misliš, namreč odločilno vpliva na kakovost tvojega življenja. In če spremeniš mišljenje o sebi, se ti bo življenje spremenilo - tako rekoč v hipu!

Ne glede na to, kje si danes ali kaj si počela v preteklosti, se moraš zavedati sedmih resnic, ki veljajo za vsakega od nas:

  • 1. Si resnično dober in čudovit človek: koristen in neprecenjiv! Nihče ni boljši ali bolj nadarjen od tebe.
  • 2. Pomembna si v številni pogledih. V prvi vrsti si pomembna zase. Tvoj svet se vrti okoli tebe. Vsemu, kar slišiš in vidiš, daješ pomen. V tvojem svetu je vredno zgolj tisto, čemur, ti pripisuješ vrednost. Pomembna si za svoje starše, družino, partnerja, bližnje, podjetje, stranke, sodelavce, skupnost ...
  • 3. Imaš brezmejne sposobnosti, da ustvariš življenje in svet, ki si ga želiš. Vseh tvojih zmogljivosti je v resnici toliko, da jih ne bi mogla izkoristiti niti v sto življenjih.
  • 4. Svoj svet ustvarjaš z načinom razmišljanja in globino svojega prepričanja. Zaupanje zares ustvarja resničnost. Prepričanj o sebi si se priučila v zgodnjem otroštvu, a kar je zanimivo, da večina negativnih in samoomejevalnih prepričanj ter dvomov - prav tistih, ki ti preprečujejo, da bi bila srečna in uspešna - v resnici nima nobene zveze z realnostjo.
  • 5. Sami si izberemo misli in življenjsko pot. Notranje življenje in razmišljanje je edino, kar lahko popolnoma nadzoruješ. In ne pozabi: Um je kot vrt - če ne gojiš cvetja, se bo v njem sam od sebe razrasel plevel.
  • 6. Na svet si prišla s pomembno nalogo: z življenjem moraš narediti nekaj pomembnega. V sebi nosiš edinstveno mešanico nadarjenosti, sposobnosti, zamisli, uvidov in izkušenj. Zaradi vsega tega si drugačna od vseh, ki so kadarkoli živeli. Ustvarjena si za uspeh, in namenjena ti je veličina.
  • 7. Dosežeš oziroma postaneš lahko vse, kar si želiš. Omejujeta te samo način razmišljanja in domišljija, tvoj najhujši sovražnik pa so dvomi in strahovi. A si zapomni: Ni pomembno, od kod prihajaš, pomembno je, kam greš!

Vse to in še veliko več pa v knjigi Poljubi žabo, ki jo je prav te dni izdala založba Mettis Bukvarna.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri