Prihrani svoj dragoceni čas

Vedno tarnaš, da nimaš dovolj časa zase, za družino in prijatelje. Le to ti povemo, čas si je treba vzeti na račun različnih pomočnikov. In kdo so ti tvoji časovni prijatelji?

11. 1. 2008

Časovni prijatelj št. 1: Računalnik

Časi, ko smo dokumente pisali na roko, so mimo. Danes za to uporabljamo računalnike. Tudi različni programi ti omogočajo hitro računanje, pisanje, risanje, priprava na zagovore in posledično tudi učenje …

Ko prijatelj postane sovražnik: Če ga uporabljaš za igranje igric ali kot spletno klepetalnico s prijatelji, lahko to prijateljsko orodje postane tvoj časovni sovražnik, saj nezavedno mimogrede izgubiš nekaj ur svojega časa.

Časovni prijatelj št. 2: Splet

S pomočjo spleta ti je prihranjena marsikatera pot – ponudbo po trgovinah si lahko ogledaš kar preko spleta in se šele nato odpraviš po nakupih ali pa celo vse to opraviš iz naslonjača; s skupino prijateljev se lahko hitro in brezplačno dogovoriš za srečanje kar preko elektronske pošte in se izogneš visokemu računu za telefon; če se ne moreš udeležiti sestanka, ga lahko spremljaš s pomočjo videokonference … tvoje življenje je s spletom vedno bolj enostavno.

Ko prijatelj postane sovražnik: Zaradi obširne ponudbe spletnih informacij lahko izgubiš občutek za čas in ob brskanju se večer mimogrede spremeni v noč. Spati pa je tudi treba – za lepoto!

Časovni prijatelj št. 3: Telefon

Čeprav se morda ne boš strinjala, je telefon tvoj največji časovni prijatelj. Predstavljaj si, da bi morala za vsako stvar, ki bi jo rada sporočila točno določeni osebi, napisati pismo ali to osebo obiskati. Namesto tega osebo pokličeš in s tem, ko opraviš hiter klic, sporočiš osnovne informacije in prihraniš dolgo pot. Če obtičiš v prometnem zamašku, lahko hitro sporočiš, kaj se dogaja in zakaj boš zamudila domov – tako mame ne bo več grabila panika, ko te do večera ne bo domov.

Ko prijatelj postane sovražnik: Če telefon uporabljaš kot sredstvo za večurno čvekanje, s tem ne samo, da izgubljaš čas, ampak tudi denar!

Časovni prijatelj št. 4: Dvigalo

Če moraš hitro v peto nadstropje, je dvigalo tvoj najboljši prijatelj, ki prihrani tudi tvojo energijo.

Ko prijatelj postane sovražnik: Če te pot vodi le v prvo nadstropje, z dvigalom zgubljaš čas. Hitreje boš na cilju, če boš prehodila tistih nekaj stopnic, ki pa mimogrede ne bodo škodile tvojemu zdravju.

Časovni prijatelj št. 5: Mešalnik

Jutranji obrok si lahko hitro pripraviš s pomočjo mešalnika. Vanj namečeš različno sadje, skuto, jogurt …, sestavine pa zmelješ in poješ kot zdrav dnevni obrok.

Ko prijatelj postane sovražnik: Če ga uporabljaš le za pripravo peciv, bo kmalu postal osovražen 'družinski član', saj boš zaradi njega pridobila nekaj sladkih kilogramov, če jih seveda ne boš pravočasno pokurila z vadbo.

Časovni prijatelj št. 6: Domači fitnes

Fitnes naprave si lahko kupiš za domov, njihova uporaba pa je enostavna. Tako ti ne bo treba plačevati mesečne članarine za fitnes, pa še pot do tam ti bo prihranjena. Če te ne moti, da vadiš brez prijateljice, je domača fitnes naprava kot nalašč zate. Ne pozabi na ogrevanje in raztezanje!

Ko prijatelj postane sovražnik: Če delovanja naprave ne poznaš dobro, preberi navodila, kajti zelo hitro si lahko nakoplješ zdravstvene težave. Prav tako z vadbo na napravah ne smeš pretiravati.

Časovni prijatelj št. 6: Kuhalnik vode

Namesto, da vodo za kavo ali čaj greješ na štedilniku, jo lahko hitreje segreješ v kuhalniku vode – tvoja popoldanska kavica bo pripravljena, kot bi mignil. Tako ti bo ostalo več časa, da jo boš lahko spila v dobri družbi.

Ko prijatelj postane sovražnik: Če pri pitju popoldanskih napitkov pretiravaš, lahko tudi kuhalnik vode postane tvoj sovražnik.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri