Pričenja se krvodajalska akcija »Podaj energijo za življenje!«

Predstavniki družbe Petrol d.d., Zavoda Republike Slovenije za transfuzijsko medicino (ZTM) in organizacije Rdečega križa RS so predstavili družbeno odgovorno akcijo »Podaj energijo za življenje!«.

19. 4. 2012

Akcija predstavlja nadaljevanje izjemno uspešne krvodajalske akcije »Daruj energijo za življenje!«, ki je v lanskem letu, po podatkih Rdečega križa RS, k darovanju krvi spodbudila rekordno udeležbo v zadnjih desetih letih.

Bodo presegli + 10.000 krvodajalcev?

Krvodajalska pobuda »Daruj energijo za življenje!« se je konec leta 2011 zaključila z odličnimi rezultati. K krvodajalstvu je pritegnila več kot 10,000 novih krvodajalcev, v mesecu maju 2011 pa se je, po podatkih Rdečega križa Slovenije, krvodajalskih akcij udeležilo rekordno število krvodajalcev v zadnjih 10 letih.

Letos se akcija s podporo družbe Petrol d.d. in v sodelovanju z ZTM-jem ter Rdečim križem Slovenije nadaljuje pod imenom »Podaj energijo za življenje!«. Kot nakazuje že samo ime so podporniki letošnje krvodajalske akcije in tudi njeni ambasadorji slovenski športniki in športnice.

Svoj čas in energijo so akciji podarili Primož Kozmos, Mateja Pintar, Dejan Zavec, Blaž Kavčič, Andrej Šporn, Jakov Fak, Miro Kregar in Maruša Ferk.

Ažurno spremljanje potreb po krvi

Namen krvodajalske akcije »Podaj energijo za življenje!« je informirati javnost o pomenu rednega krvodajalstva, ne le enkratnega darovanja krvi.

V ta namen je družba Petrol že v sklopu lanskoletne krvodajalske pobude pripravila spletno stran www.daruj-kri.si, ki ažurno prikazuje skupno stanje zalog krvi in potreb po krvnih skupinah v vseh Centrih za transfuzijsko dejavnost po Sloveniji.

Organizatorji in pobudniki krvodajalske akcije zato pozivajo potencialne krvodajalce, da spremljajo navedeno spletno stran in se odzovejo v primeru povečanih potreb po določenih krvnih skupinah ali povabilu na krvodajalske akcije.

Facebook igrica »Reši mi življenje!«

Letošnja novost je igrica »Reši mi življenje!«, katere namen je na zabaven način osveščati o pomembnosti krvodajalstva.

Igrica, ki jo boš lahko igrala na Facebooku deluje po principu legendarnih Pipes, le da morajo tu igralci povezovati krvodajalsko cevko med seboj in Facebook prijateljem. To mora narediti v čim krajšem času oziroma mora prehiteti kri, ki začne po določenem času teči po cevki. Cilj igre je uspešno in čim hitreje povezati enega uporabnika z drugim in mu tako simbolično darovati kri.

Igrico in informacije o krvodajalstvu ter poteku akcije boš našla na www.facebook.com/daruj.kri in spletni strani www.daruj-kri.si.

 

Start akcije ... danes, 19.  april 2012

Kri so danes na ZTM-ju darovali Rok Cuderman, direktor področja marketing v družbi Petrol d.d., Igor Velušček, direktor Zavoda RS za transfuzijsko medicino in tudi predstavniki slovenskih podjetij.