Prenosi predstav Metropolitanske opere ekskluzivno v SNG Maribor

Newyorška Metropolitanska opera je ena najbolj znanih opernih hiš na svetu.

26. 9. 2011

Njen repertoar zajema največje spektakle, na odru pa stojijo izključno najboljši izvajalci svojega časa, ki prvič v skoraj 130-letni zgodovini 'The MET' s pomočjo najsodobnejše tehnologije prihajajo v Slovenijo; tako bodo poskrbeli za odličen uvod v program Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture (EPK).

Vodja programskega sklopa EPK Terminal 12 Aleš Šteger:

"Opera sodi med izvedbeno najzahtevnejše vrste kulturnih dogodkov. Priložnosti, da jo doživimo v polnem sijaju z največjimi svetovnimi pevci in dirigenti, so zato zelo redke. Cikel prenosov Metropolitanske opere prinaša kakovostno alternativo: istočasno kot Newyorčani in gledalci po vsem svetu bomo v Mariboru uživali v vrhunskih produkcijah programa The Met!"

Svet prihaja k nam 15. oktobra

Anna Netrebko

V čarobnosti znamenite Metropolitanske opere bo moč uživati v aktualnem opernem središču Slovenije, v SNG Maribor, ki zaradi izjemne tradicije in vrhunskih izvedb privablja goste tudi iz sosednjih držav. 'The MET: Live in HD' je namreč zelo uspešna, z Emmyjem nagrajena serija neposrednih prenosov oper v gledališča in kinodvorane po svetu, ki letos vstopa že v šesto sezono (2011/12) in z njo v več kot 1500 dvoran v 51 državah sveta.

V Sloveniji jo bomo prvič doživeli z Donizettijevo Anno Boleno, v kateri bo kot mlada kraljica iz naslova nastopila ena najbolj cenjenih opernih solistk ta hip, ruska sopranistka Anna Netrebko.

Poleg nje bodo v letošnji sezoni globalno občinstvo navduševali še Plácido Domingo, Renée Fleming, Jonas Kaufmann, David Daniels, Joyce DiDonato, Deborah Voigt, Matthew Polenzani in mnogi drugi.