Predavanje o vegetarijanstvu in veganstvu v knjižnici Otona Župančiča

V četrtek, 8. decembra ob 18. uri, je iz cikla šestih izobraževalnih srečanj v Knjižnici Otona Župančiča na vrsti še zadnje predavanje na temo vegetarijanstva in veganstva.

28. 11. 2011

Besedo bodo prepustili mag. Marku Čenčurju, ki bo spregovoril o veganstvu in vegetarijanstvu.

Na dosedanjih  predavanjih so govorili predvsem o delu društev za zaščito živali ter dolžnostih, povezanih z zaščito živali, ki jih ima čisto vsak izmed nas. Odkrito se je spregovorilo o testiranjih na živalih, življenju in bedi živali v ujetništvu, živalskih vrtovih, cirkusih, trgovini z divjimi in eksotičnimi živalmi, udeležencem pa so predstavili tudi delovanje zavetišč za zapuščene živali.

Tokrat bodo pozornost usmerili na končno postajo, ki vsak dan doleti na milijone živali – tvoj krožnik.

Mag. Čenčur bo skušal pojasniti, kaj za življenje in zdravje človeka, živali in okolja pomenita vegetarijanstvo in veganstvo in kako v množici različnih ali celo nasprotujočih si informacij o načinu prehrane in življenjskem slogu izluščiti prave.

Na predavanju se bodo dotaknili najpogostejših mitov in trditev o različnih načinih prehranjevanja in s pomočjo znanstvenih dognanj ugotavljali njihovo (ne)resničnost.

V času pred in po predavanju bodo obiskovalce pričakali tudi z informativno-prodajno stojnico, kjer bodo z nakupom izdelkov iz spletne trgovine Nakupi iz srca po znižanih cenah prispevali za delovanje društva za zaščito živali Ljubljana.

Vabljena v imenu Društva za zaščito živali Ljubljana!