Prav vsem je enostavno nemogoče ustreči!

Si se že kdaj znašla v situaciji, ko si si zelo želela ustreči in biti tako dobra, da bi te kakšna od pomembnih avtoritet v tvojem življenju le opazila in pohvalila?

13. 10. 2013

Če si se na naše uvodno vprašanje zamislila, ker se ti to v resnici precej pogosto dogaja, si v nadaljevanju preberi, kaj je o tem  v eni od Lisinih kolumen zapisala Melita Kuhar Pucko, ki vodi projekt Svetovalnica:

  • "Treba se je zavedati, da je vsem nemogoče ustreči in da bomo vedno deležni kritike, zlasti takrat, ko bomo štrleli iz povprečja. V naših krajih velja, da če štrliš po katerikoli lastnosti, se te prime stigma, za tvojim hrbtom govorijo, da si čuden, nenavaden ali pa nor. Večina ljudi se zato vda v to, da ne izstopajo, da ostanejo v sivem povprečju in se nikomur ne dajejo v zobe. Tako živijo svoj miren del življenja in za večino je to edini način bivanja. Nekateri pa enostavno moramo 'požreti' dejstvo, da smo mogoče malce drugače razmišljujoči, morebiti smo preveč iskreni ali pa pozitivni, optimizem v teh svinčenih časih ni ravno pozitivna lastnost, bolj je domače to, da je treba jamrati, stokati in se kar naprej pritoževati. Oznaka, da razmišljaš s svojo pametjo, je skoraj sinonim za nekoga, ki se bo slej kot prej znašel v zagati. Biti povprečen pač ni bistvo poslanstva in uresničitve vizije. Da vsem želiš ustreči, je okov, ki ti prepreči izraziti svoje potenciale in svojo voljo, saj kimaš tako, kot se pričakuje. Da si posameznik upa misliti s svojo glavo, je v veliki meri odvisno tudi od vzgoje in možnosti sprejemanja drugačnih pobud že od prvih korakov. Da ima človek pogum upreti se dogmam, ki veljajo, je odvisno od tega, kako nor je, kako močen ego ima in kaj ga žene v uresničitev zastavljenega cilja. Če mu ni mar, ali bo s tem ustregel večini, potem je na dobri poti, da realizira nalogo, ki si jo je zadal."

V pomoč pri izstopanju iz sivine povprečja in iskanju lastnega izraza za svoj pristni jaz so ti lahko svetli zgledi, ki jih okoli nas vendarle ne manjka.

Med takšnimi izstopajočimi posamezniki boš našla velike športnike in športnice, ki se ne menijo za bolečine in trdo delo, temveč garajo vsak sleherni dan za vsako kolajno in pokal. Tu je tudi mladi in perspektivni sloj bodočih upravljavcev podjetij, ki niso umazani s preživelimi vzorci in ki imajo znanje in vizijo. In tu so tudi vsi tisti, ki mislijo s svojo glavo in ki se ne pustijo voditi kot ovce za pastirjem.

Nikar se torej ne klanjaj pred nikomer, še manj pa ti je treba vsem ustreči. Ker - saj veš - ustreči prav vsem je enostavno nemogoče.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri