Poznaš kakšnega prostovoljca ali prostovoljko?

Mladinski svet Slovenije bo letos že devetič zapored izbiral najboljše prostovoljke, prostovoljce in prostovoljske projekte za preteklo leto.

27. 2. 2011

Do 8. aprila 2011 bodo zbirali prijave posameznikov ali skupin, vladnih ali nevladnih institucij, ki menijo, da so se njihove prostovoljke oz. prostovoljci v letu 2010 še posebej izkazali.

Kot v prejšnjih letih bodo podelili nazive Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih skupinah ter Naj prostovoljski projekt. Poleg tega pa nameravajo podeliti tudi naziv Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt, s čimer želijo dati poudarek področju mladine, saj med prijavami vsako leto najbolj pogrešajo prav prijave mladinskih organizacij in organizacij za mlade.

Skratka, natečaj je namenjem vsem prijaviteljem (institucijam in posameznikom), prostovoljkam in prostovoljcem vseh starosti ter vsem vrstam prostovoljstva.

Častni pokrovitelj natečaja tudi letos ostaja predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Med prijavljenimi bo najboljše posameznike in projekte izbrala strokovna komisija, sestavljena iz predstavnic oz. predstavnikov Ministrstva RS za delo, družino in socialne zadeve, Urada RS za mladino, Fakultete za socialno delo, Slovenske filantropije, Društva Mladinski ceh in Mladinskega sveta Slovenije.

Zaključek natečaja bomo najverjetneje obeležili 21. junija; tudi letos bodo na prireditev povabili vse prijavljene in prijavitelje ter podelili Naj nazive in priznanja.

Več o tem tudi tukaj.