Pozabi na običajno penino, letos je TA PIJAČA obvezni trend na PRAZNIČNI mizi

Pravijo, da se o okusih ne razpravlja, a ko boš prvič odprla steklenico te pijače, po vsej verjetnosti ne boš več zaprla ust. Njen božanski okus vzame sapo, zato je kot naročena, da z njo za praznike zaželiš srečo drugim in sebi. 

Pozabi na običajno penino, letos je TA PIJAČA obvezni trend na PRAZNIČNI mizi (foto: PROFIMEDIA) PROFIMEDIA
22. 11. 2022 | Promocijsko sporočilo

Govorimo o penečem vinu Martini Asti, ki prihaja iz hiše Martini. Gre za elegantno sladko peneče vino z neverjetno močno zgodovino in dediščino, ki je v letošnji sezoni trend na mizi, ki ga moraš imeti.

Zakaj bi ga postavila na praznično mizo?

Prvič vsekakor zato, ker je martini izjemno priljubljena pijača, ki popestri praznično vzdušje. Drugič pa seveda zaradi njegovega okusa, ki poskrbi za nežen, sladek in sadni zaključek prazničnega obroka. 

Asti je peneče vino, narejeno iz belega muškata in obogateno s sadnimi notami. To vino nežne zlate barve je bogata aromatična harmonija vonja in okusa sveže hruške in ananasa, ki mu daje lahkoten in nežen saden okus.

Prav zaradi nežnih okusov mehkega poletnega sadja je Martini Asti čudovita poslastica po večerji, ki se poda k vsaki sladici, bodisi k slastnemu pecivu bodisi k hrustljavi torti ali skledi zrelih breskev in marelic. Noro lepo se ujame tudi s sladoledom, čokolado ali čudovitimi modrimi siri, kakršna sta gorgonzola in stilton.

Preostane ti samo še, da vse to potrdijo tudi tvoje brbončice in tvoji najbližji, praznično razpoloženi prijatelji in družina.

Ko boš MARTINI® Asti postregla ob prazničnem druženju z bližnjimi, naj bo primerno ohlajen. Nato pa le še opazuj njihove pozitivne odzive. Polepšali ti bodo že tako čudovito praznovanje!

In še nekaj njegove zgodovine in tradicije

Da boš svojim 'degustatorjem' lahko povedala nekaj več o pijači, s katero nazdravljajo in slavijo novo leto, s tabo delimo še njegovo zgodovino in tradicijo:

Martini Asti je peneče vino, ki ima od leta 1993 status DOCG, kar je najvišja klasifikacija kakovosti za italijanska vina. Nastaja v regiji Asti v Italiji, ki spada na Unescov seznam svetovne dediščine.

Narejen je po metodi Martinotti iz leta 1895 in je rezultat strogo nadzorovanega postopka fermentacije, v katerem se ohranjata naravna sladkost grozdja sorte beli muškat ter vonj s pridihom melone in breskve, hkrati pa se zagotavlja izjemna raven kakovosti. Izbrano je le najboljše grozdje iz osrčja regije Asti.

Za še več in za nakup pa pobrskaj po spletni strani www.merit.si.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola lahko škoduje zdravju.