Postrezi mehiške tortilje!

Poskusi s preprostim receptom za mehiško: Tortilla enchilada!

8. 1. 2011

Sestavine:

  • 2 skodelici fižolovega pireja
  • 3 žlice olja
  • 1/2 čebule
  • 1 strok česna
  • 1 zelena (steblo)
  • 1 rdeča paprika
  • 1 feferon
  • 4 paradižniki
  • sol
  • kajenski poper, pekoča paprika ali čili
  • peteršilj
  • 100 g nastrganega sira

Priprava:

Sir nastrgaš, peteršilj nasekljaš, zeleno, papriko in feferon narežeš na majhne koščke – kockice, paradižnike po želji olupiš in narežeš na majhne kose. Pol čebule drobno nasekljaš, streš česen in oboje popražiš na olju ter dodaš preostale sestavine (nazadnje paradižnik), popražiš ter malo zdušiš na olju.

Začiniš s soljo in kajenskim poprom in dušiš, da se paradižnik razpusti, odstaviš z ognja in potreseš s peteršiljem.

Tortille namažeš s fižolovim pirejem, prelijemo s paradižnikovim čilijem in potreseš z nastrganim sirom, zviješ in takoj postrežeš.

Pa dober tek ;)

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri