Postani prostovoljka

V tem tednu bo potekal 10. Festival prostovoljstva mladih, ki ga organizira Slovenska filantropija.

20. 4. 2009

Prostovoljstvo spodbuja medsebojno solidarnost in nesebično pomoč sočloveku. V kriznih obdobjih je izjemnega pomena, saj prostovoljec nudi podporo osebi v stiski in ji vzbuja občutek, da v težkih trenutkih ni povsem sama. Hkrati pa prostovoljstvo dobrodejno deluje tudi na ljudi, ki nudijo pomoč, saj omogoča pridobivanje novih znanj in izkušenj, navezovanje novih poznanstev, občutek, da je opravljeno dobro delo …

Teden prostovoljstva

V kolikor se še nikoli nisi preizkusila v vlogi prostovoljke, pa bi si to želela, imaš v tem tednu priložnost za akcijo. Od 20. do 26. aprila bo namreč Slovenska filantropija skupaj z drugimi prostovoljskimi organizacijami pripravila različne prireditve, ki bodo potekale po vsej Sloveniji in bodo usmerjene k:

  • poudarjanju pomena prostovoljstva mladih,
  • nagrajevanju prostovoljcev in njihovi motivaciji za prihodnje,
  • pa tudi pridobivanju novih prostovoljcev.

Osrednja prireditev

V kolikor te zanima delo prostovoljke, nikar ne zamudi osrednje prireditve, ki se bo odvijala v četrtek. Ob 10:30 uri se bodo v centru Ljubljane - na Prešernovem trgu - zbrani prostovoljci lahko udeležili različnih delavnic sodelujočih organizacij, med 14. in 19. uro pa boš lahko na Prešernovem trgu spoznala več kot 80 prostovoljskih organizacij.

Kam po dodatne informacije?

Več o festivalu in dogodkih, ki se bodo odvijali v okviru tedna prostovoljstva, si lahko prebereš na uradni spletni strani.