Pomladni Bioexo: Razstava eksotičnih živali

Pomladni Bioexo že devetič zapovrstjo odpira svoja vrata. Razstavo eksotičnih živali si boš tako lahko ogledala  16. in 17. aprila v Rastlinjaku Botaničnega vrta, na lokaciji travnika ob Biotehniški fakulteti - Biologiji.

4. 4. 2011

Rezerviraj si torej čas za ogled eksotičnih živali, rastlin ali preprosto druženje ljubiteljev živali.

Rastlinjak botaničnega vrta bo spet odet v zelenje mediteranskih rastlin in sočnic, vmes pa si boste lahko ogledali številne živali, predstavitve šol in različnih društev. Čeprav ne gre za sejem, se bo kakšno rastlinico, žival ali terarijski pribor lahko po posebej ugodnih cenah tudi kupilo.

K aprilski razstavi eksotičnih živali - Bioexo so tokrat povabili Slovensko herpetološko društvo, lastnike albino eksotičnih živali in Zverinice. Tako je ta razstava posvečena še posebej evropskim vrstam dvoživk in plazilcev, albino eksotičnim živalim in dihurjem. Poleg tega živalim delajo družbo pomladno razpoložene, cvetoče, dišeče in bodeče rastline, ki so zimo preživele v tem rastlinjaku. Med razstavo je organizirana igralnica za dihurje, Člani SHD pa so pripravili predavanja o slovenskih, oziroma evropskih vrstah plazilcev. Za male otroke pa smo pripravili delavnico igranja kačjega mikada, kartanja s plazilskimi kartami in ponovno delavnico odpravljanja strahu pred živalmi. S kakšno od eksotičnih živali se bo dalo tudi fotografirati.

Razstavo bo popestrila tudi brezplačna delavnica fotografiranja eksotičnih živali v nedeljo ob 11.uri, na katero ste povabljeni vsi, ki želite posneti fotografijo živali, ki jih imate redkeje priložnost ujeti v svoj objektiv. Tako boste z izkušenim vodstvom lastnikov živali, za to uporabili zelo veliko različnih vrst.

Več o razstavi si lahko prebereš na www.bioexo.si.