Polovica jih bo obdarila od tri do osem ljudi

Marketagent.com, eden izmed vodilnih inštitutov za spletne raziskave v osrednji Evropi, je izvedel raziskavo o božičnih darilih in nakupnih navadah v prednovoletnem času.

18. 12. 2010

Izsledki so pokazali, da 43,1 odstotka anketiranih za nakupovanje božičnih daril poskrbi približno mesec dni pred božičem, nekaj več kot tretjina pa jih nakupe opravi na hitro, v zadnjem tednu pred božičnimi prazniki (36,5 odstotka).

Ženske v primerjavi z moškimi začnejo božična darila kupovati prej. Podobni so podatki za starejše, ki prav tako o nakupovanju daril začnejo razmišljati že mesec dni pred božičem, torej prej kot mlajši.

Za kupovanje božičnih daril 62 odstotkov anketiranih nameni od dve do pet ur.

Skoraj polovica (45,6 odstotka) jih bo v letošnjih božičnih praznikih obdarila od tri do osem ljudi.

Tretjina anketiranih (33,9 odstotka) meni, da so pri nakupovanju precej spontani, mednje v večji meri spadajo moški kot ženske.

40,1 odstotka anketiranim se zdi primerno darilo, ki bi ga prejeli ob božiču, darilni bon, saj menijo, da bi si tako lahko izbrali, kar si želijo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri