Polna luna: ozračje, nabito z energijo

Ali si v zadnjih dnevih bolj občutljiva, razdražljiva, dojemljiva in te muči nespečnost? – Si pomislila morda na to, da bi lahko temu botrovala polna luna?

5. 12. 2006

Za obdobje, ko si Sonce in Luna stojita nasproti, je namreč po mnenju astrologov značilno, da smo ljudje veliko bolj občutljivi, močno čustvujemo in se hitro odzivamo na različne dražljaje iz okolja.

Zakaj?

Ko Luna narašča v svoji polnosti, hkrati trosi in seje energijo, s katero se hrani nočno življenje. Ozračje je ob polni luni v celotnem mesečnem ciklusu najbolj nabito z energijo. – Vse, kar je živo, je ob tem času aktivno. Zato še posebej nekaj dni pred ščipom v ozračju vlada napetost, policijske statistike beležijo večje število prometnih nesreč, več je nasilja.

Polna luna – žena (mati) – ovulacija

V mitologiji luna simbolizira mater, negovalko in nosilko sadov življenja. Sočasno z energijo naraščajoče lune tudi ženska hormonsko zacveti in občuti povečano ustvarjalno energijo. Ženske, ki imajo menstruacijo ob polni luni, krvavijo močneje, v tem obdobju naj bi imela ženska tudi najmočnejšo željo po zanositvi.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri