Poletna muzejska noč

Že tradicionalna akcija slovenskih muzejev, galerij in drugih razstavišč, ki se dogaja vsako tretjo soboto v juniju, bo tokrat potekala 19. junija.

1. 6. 2010

Prireditev predstavlja muzejske, galerijske in druga razstavna prizorišča kot prostore za sproščeno in ustvarjalno preživljanje prostega časa.

Vseslovenska akcija

Letos bo že osma po vrsti, vanjo je poleg Ljubljane vključenih doslej rekordnih 28 slovenskih krajev z 62 institucijami, ki so pripravile okrog 200 dogodkov in aktivnosti (vodstva, odprtja razstav, delavnice za otroke in družine, oglede razstav, koncerte, instalacije, predavanja ...).

Akcija, ki so jo ljudje že vzeli za svojo in je povsem primerljiva z muzejskimi nočmi, ki potekajo v številnih evropskih mestih, se je zgodila prvič leta 2003 na pobudo Mednarodnega grafičnega likovnega centra. V njej je takrat sodelovalo 27 ljubljanskih institucij. Čez dve leti se je razširila tudi na druga slovenska mesta  in s tem postala vseslovenska akcija.

Za vsakega nekaj

Poletno  muzejsko noč v povprečju obišče med 15.000 in 20.000 obiskovalcev, lani rekordnih 26.000. Tem spodbudnim številkam botrujejo predvsem kvaliteten in pester program, prost vstop in brezplačne zloženke, ki spremljajo vsako prireditev ter ljudem pomagajo, da si v množici dogodkov najdejo pravega zase.

Prireditev bo soboto, 19. junija, sooblikovalo 27 ljubljanskih ter 35 muzejev, galerij in razstavišč iz ostalih krajev po Sloveniji (Beltinci, Bled, Bohinj, Celje, Hoče, Jesenice, Kamnik, Kočevje, Koper, Kranj, Laško, Lopar, Maribor, Metlika, Mežica, Murska Sobota, Novo mesto, Piran, Pivka, Polhov Gradec, Ptuj, Sečovlje, Slovenj Gradec, Stična, Škofja Loka, Šoštanj, Trbovlje in Velenje).

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri